Drugi sajam studija opravdao postojanje


Predstavljanje fakultetske ponude Sveučilišta u Zagrebu, kao i ustroja studija prema Bolonjskoj deklaraciji, upriličeno u sklopu Sajma studija, sinoć je, zainteresiravši gotovo stotinu učenika opravdalo svoje postojanje. Prema receptu organizatora, udruge P.O.I.N.T. iz Križevaca, 34-ero je studenata s dvadesetak različitih zagrebačkih fakulteta svojim dojučerašnjim kolegama, maturantima ali i ostalima, govorilo o vlastitim iskustvima s prijemnih ispita, načinu studiranja i izvršavanja studentskih obveza i, dakako, studentskom životu.


Kako bi stekli uvid u strukturu i sustav studiranja, buduće je brucoše o Bolonjskom sustavu instruirao mr.sc. Hrvoje Belani, koji se kao zavodski suradnik zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva sa studentima susreće svakodnevno.


Promotori i provoditelji Sajma, Goran Sokolić i Mario Rajn najavili su i buduće projekte potpore maturantima, poput priprema za polaganje državne mature i prijemnih ispita. Provedba mini-smotre sveučilištaraca ne bi bila moguća bez prof. Sanele Štubelj, gimnazijske psihologinje, koja je kontaktirala studente i pozvala srednjoškolce na suradnju.


Ovogodišnji je sajam, poput lanjskoga, održan u predvorju križevačke Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga dva tjedna prije Smotre Sveučilišta u Zagrebu, a ušao je i u program 4. kulturno-obrazovnog festivala Culture Shock, kojemu je, uz P.O.I.N.T., partner i križevačka udruga K.V.A.R.K.
Kako smo doznali od organizatora, Sajam studija bi već od sljedećeg izdanja mogao dobiti nove sadržaje, s namjerom da postane mjesto jedinstvenog susreta mladih školovanih ljudi i njihove međusobne suradnje i ciljem podizanja svijesti o važnosti obrazovanja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.