U subotu nastavak potrage za smislom znanosti

Nakon kraćeg predaha, ovu subotu u 17 sati na Future Hubu Križevci nastavlja potraga za smislom znanosti s dr.sc. Petrom Pavlovićem. I ovaj put tema rasprave bit će pokušaji približavanja spoznaji beskonačnosti.

Obuhvaćajući zaključke naših dosadašnjih diskusija, slijedimo Aristotela, Spinozu i Hegela u povlačenju temeljne razlike između prvo aktualnog i potencijalnog beskonačnog, koje se razvija u pojam razlike između lošeg i pravog beskonačnog. Nakon toga ćemo diskutirati o ograničenjima prirodnih znanosti u pogledu spoznaje prave beskonačnosti te konačno raspravljati o smislu i statusu različitih oblika beskonačnosti koji se pojavljuju u fizici”, najavio je Pavlović.

Ciklus predavanja i rasprava “U potrazi za smislom znanosti” održava se svake subote od 17 sati u učionici Pučkog otvorenog učilišta u sklopu društvenog centra Future Hub Križevci. Predavanja su besplatna i otvorena za javnost.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.