Susjeda ubio s leđa dok je bježao

Cijelo je prijepodne danas policija pregledavala i češljala teren u Koprivničkoj ulici u Križevcima, tražeći dokaze teškog ubojstva koje je u nedjelju oko 20.15 sati potreslo cijeli prigorski kraj. Kako smo ranije javljali, 67-godišnji Tomo Novković hicima iz pištolja kojeg je nelegalno posjedovao ubio je Tomu Petranovića, starog 44 godine. Prema službenom policijskom izvješću tragediji je prethodila njihova svađa koja je iz verbalnog prerasla u fizički sukob.


Uzrok sukoba bila je, pretpostavlja se, vreća sijena ispred Petranovićeve kuće, preostala od Novkoviće žetve ječma na polju preko puta kuće. Zbog toga je ubijeni reagirao i upozorio starijeg imenjaka da to više ne čini, što je izazvalo izmjenu oštrih riječi i fizički obračun. Kratko zatišje Novković je iskoristio za odlazak kući, odakle je uzeo pištolj, dok se Petranović povukao u susjedovo dvorište gdje je s nekoliko ljudi u hladovini popio piće.


– S ulaza u dvorište je Novković počeo nasumce pucati, zbog čega je mogao ubiti bilo koga – objašnjava načelnik križevačke policije Abel Car. Petranović je spas potražio preko ograde, no upravo u pokušaju prelaska žičane ograde meci su ga dohvatili, i to, sumnja se, s leđa.
– Upućena su tri hica, a obdukcija tijela pokazat će koji je bio smrtonosan – napominje Car, dodajući da će nalaz pokazati i kad je podlegao ozljedama, obzirom da je kolima hitne pomoći prevožen u križevački
Dom zdravlja.

Policija objašnjava da se Novković potom vratio u svoju kuću, a policija je stigla po dojavi uplašenih susjeda. Policiji se predao u 20.24, hladnokrvno, bez otpora i žaljenja, zažalivši tek za psom kojeg je policija upucala da ih ne bi ugrizao.

Tomo Petranović (44)

Susjedi, od kojih nitko nije htio navesti identitet, redom su šokirani crnim događajem, tim više što je Petranović tek godinu dana u tom naselju, a Novkovića poznaju kao mirnog čovjeka. No sukob među njima, priča se, tinja već dugo, otkad je Petranović počeo graditi kuću na kraju ulice, što se ovome nije svidjelo kad je u kukuruzištu Petranović odlagao građevinski otpad.
Pogibija Tome Petranovića, koji je kući stigao nakon cjelodnevnog boravka na križevačkoj motoutrci, bila je tema dana u svim križevačkim krugovima, koji se pokojnika sjećaju kao marljivog djelatnika Croatia osiguranja. Iza sebe je ostavio suprugu i dva malodobna sina, koji se teško mire da više nemaju oca koji je od danas trebao biti na godišnjem odmoru.

Tomo Novković je umirovljeni autoprijevoznik, prema kazivanju poznanika ima nesređene obiteljske odnose zbog kojih njemu iz Rijeke kući ne dolazi kćer. Danas poslijepodne sproveden je istražnoj sutkinji Nadi Marincil u Koprivnici, te odatle otpravljen u pritvor u Bjelovar.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.