Prijava skladbi za ‘Tamburašku pajdašiju’ do kraja kolovoza


Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Križevaca raspisao je javni natječaj "Tamburaška pajdašija 2008." za nove skladbe koje će biti izvođene na tom tamburaškom festivalu koji je prošle godine na inicijativu gradonačelnika Branka Hrga pokrenut u Križevcima. Skladbe moraju biti na kajkavskom narječju i tematski vezane uz Prigorje, uz uvjet da nisu prethodno objavljene ni javno izvođene. Drugi festival "Tamburaška pajdašija" održat će se u velikoj dvorani Hrvatskoga doma 16. studenoga.


Za sve skladbe, s ispisanim harmonijama i tekstom, aranžmanom i određenim izvođačem, te radnim snimkama i podacima o autorima, prijavljene na ovaj natječaj autori se moraju odreči svojih prava, odnosno prenijeti ih na organizatora, u smislu javnog izvođenja, snimanja i emitiranja bez naknade. Natječaj je otvoren do 31. kolovoza, prijave se šalju na adresu gradskog odjela, a dodatne informacije mogu se dobiti e-poštom ili na mobitele 091-1720-966, 091-7274-176 i 098-375-781.


Organizator jamči autorima i izvođačima odabranih skladbi nastup i snimku uživo s koncerta te dodjelu nagrade za najbolju izvedbu nove skladbe. Pristigle skladbe procjenjivat će tročlano povjerenstvo u sastavu: dogradonačelnica i ravnateljica Glazbene škole Alberta Štrige Branka Špoljar, poznati glazbeni pedagog i dirigent Stjepan Fortuna i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.