Srednjoškolcima 3. i 4. razreda 50% jeftinije busom

Srednjoškolcima Podravine i Prigorja, polaznicima trećih i četvrtih razreda, prijevoz do škola postao je upola jeftiniji. Koprivničko-križevački župan Darko Koren i direktor ‘Čazmatrans–Nove’ Dragan Marinović potpisali su Ugovor o subvencioniranju prijevoza srednjoškolaca na području naše županije do kraja godine, uz dogovor da takvim ugovorima premoste i iduće dvije godine, nakon kojih će državni proračun plaćati prijevoz svim srednjoškolcima. Županija će cijenu karte pokrivati s 30%, a ‘Čazmatrans-Nova’ odrekla se 20% prihoda, pojasnio je župan Koren.
– Zahvaljujući razumijevanju našeg poslovnog partnera, prijevoznika učenika na području naše županije, tvrtke ‘Čazmatrans-Nova’, mi smo danas u poziciji da učenicima 3. i 4. razreda srednjih škola omogućimo jetiniji prijevoz autobusom za 50% u odnosu na cijenu koštanja tih karata prošli mjesec.


U Županiji procjenjuju da će ova pripomoć iduće godine težiti oko milijun kuna. Ta pak ušteda za 400-njak srednjoškolaca doista nije mala ako se zna da je prosječna cijena autobusne karte za njih oko 650 kuna, a neke obitelji iz udaljenijih naselja moraju izdvajati i po tisuću kuna mjesečno, podvukao je direktor ‘Čazmatrans–Nove’ Dragan Marinović.
– Čin na koji se odlučila Županija hvale vrijedan je potez i vjerujem da će to ovaj puk odnosno oni koji to koriste, učenici, znati to cijeniti. Gledajte, kad vam netko umanji trošak u obitelji za nekakvih 50%, onda se to u kućnom budžetu svakako osjeti.

Iako se ‘Čazmatrans-Nova’ potpisom na Ugovoru odrekla 20% svoje zarade po karti, posrednu korist imat će od dugoročnosti posla. Garancija Županije da će i ubuduće ta tvrtka prevoziti školarce u našem kraju bit će važna za dobivanje kredita kojim ‘Čazmatrans’ iduće godine namjerava nabaviti stotinjak novih i polovnih autobusa, čime bi se prosječna starost njihovog voznog parka sa 13,5 spustila ispod deset godina.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.