Županija sufinancira rad 77 udruga

Na javni poziv za predlaganje ovogodišnjih programa i projekata, koji je  Koprivničko-križevačka županija raspisala prošlog rujna, prijavila se 81  udruga s područja Podravine i Prigorja. Kako su dvije zakasnile s dostavom prijedloga, a još dvije ni nakon ponovljenog traženja nisu priložile financijski izvještaj za prethodnu godinu, broj udruga koje su stekle pravo na pomoć iz županijskog proračuna ove je godine 77. Među njima 11 je udruga proizašlih iz Domovinskog rata te 66 kojima je djelatnost socijalna, kulturna, zdravstvena, gospodarska, hobistička,  sportska ili neka druga.

Kao i svake godine, iznos predviđen u proračunu nije mogao zadovoljiti sve apetite, naglasio je predsjednik Povjerenstva za udruge Stevo Vilagoš.
– Ove godine bilježimo nešto veći broj zahtjeva, a kao i uvijek oni su veći od mogućnosti pa nije moguće baš svima dati koliko traže. U tom smislu smo čak primili prijedlog, inicijativu pojedinih udruga da bi Županija trebala financirati manji broj programa s nešto većim iznosima, nego veći broj programa sa te simboličnim. Mi smo to prihvatili i prijedlog je tu.

Zdravstvenim i sociohumanitarnim te udrugama proizašlim iz Domovinskog rata raspoređeno je ukupno 486.000 kuna, a  županijskim udrugama iz područja odgoja, obrazovanja i kulture još 176.000.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.