Besplatno cjepivo protiv rotavirusa ipak i u ljekarnama

Novorođenčad koja nije upisana u pedijatrijske ambulante u Križevcima ipak će moći dobiti cjepivo protiv rotavirusa, a roditelji će ga podizati u ljekarnama, odgovoreno nam je iz Grada, nakon što je portal Križevci.info pisao o dostupnosti cjepiva koje su dosad roditelji plaćali sami, a od ove godine se troškovi cjepiva pokrivaju iz gradskog proračuna.

Naime, Grad Križevci je donio Odluku o sufinanciranju troškova cijepljenja protiv rotavirusa prema kojoj pravo na njega ima sva novorođenčad s prebivalištem u Križevcima. I ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković potvrdila nam je da Grad plaća, a Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije dostavlja cjepivo u dvije specijalističke ordinacije za zdravstvenu zaštitu djece u Križevcima, gdje liječnice obavljaju daljnju proceduru cijepljenja. Budući da ima dosta djece koja su upisana kod liječnika negdje drugdje, zanimalo nas je kako će oni ostvariti to pravo.

Radimo na tome da se kroz sedam do deset dana cjepivo protiv rotavirusa može podići i u dežurnim
ljekarnama
“, odgovorio nam je Ured gradonačelnika. Ovime će se rasteretiti križevačke pedijatre koji, kao i u drugim ambulantama, ovih dana imaju pune čekaonice i svojih pacijenata.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.