Culture Shock ugošćuje Dubravka Matakovića i Septicu


Kulturno-obrazovni Culture Shock Festival kreće punom parom s prvim danom mjeseca ožujka. U subotu će Klub kulture ugostiti strip crtača i glazbenika Dubravka Matakovića i to u obje njegove funkcije. U 20 sati otvara se izložba Matakovićevih stripova i ilustracija poput Desmozgenesa i Overklokinga. Za sve zainteresirane, izložba će biti postavljena u Klubu kulture i kroz naredna dva tjedna, do 15. ožujka.


Nešto kasnije iste večeri, u 22 sata, Mataković će se poput kakvog superjunaka iz strip crtača pretvoriti u frontmana vinkovačkog sastava Septica koji će zasvirati na pozornici Kluba kulture. Bend svira kombinaciju death metala i hip hopa sa vrlo komičnim i eksplicitno morbidnim tekstovima, a repertoar im se sastoji od hitova kao što su Gaće i Sočne ženske. Niti mjesec dana nakon što su rasprodali zagrebački KSET, eto prilike svim Križevčanima da se uvjere u neobičnu karizmu koja prati ovaj odličan sastav.

I to još uvijek nije sve što se Matakovića u Križevcima tiče. U nedjelju 2. ožujka prikazat će se dokumentarni film "Di smo mi to?" odlaska skupine Septica u Zagreb na dodjelu nagrade Zlatna Koogla 2005. godine, pa sve do povratka u Vinkovce. Ovo je prvi filmski uradak ovog svestranog strip crtača, glazbenika i filmaša, nedavno prikazan na prošlogodišnjem vinkovačkom DORF-u. Ulaz je besplatan na sve događaje. Neka ožujak bude mjesec vašeg kulturnog uzdizanja, a nastavak Overklokinga s početka ovog teksta potražite negdje na ulicama Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.