Nakon uspješne prve godine, križevački PEN ide dalje

Projekt edukacije i nadopune znanja (PEN) u organizaciji udruge K.V.A.R.K. prošle je školske godine okupio 570 učenika osnovnih i srednjih škola na tjednim instrukcijama iz matematike, fizike, kemije i engleskog jezika. Prema riječima voditeljice Martine Bujan, većina polaznika pokazala je napredak u shvaćanju gradiva, a velik broj njih i popravio ocjene u školi. Kao predavači volontiraju studenti i članovi K.V.A.R.K.-a, a najposjećenije su bile instrukcije iz matematike.
Za ovu školsku godinu PEN-ovci su, osim instrukcija, pripremili i čitav niz aktivnosti neformalne edukacije, pa su tako već tijekom rujna u srednjoj školi "Ivan Seljanec" održane tribine na temu pismenosti i zaštite ozonskog omotača, a Klub kulture je povodom Europskog dana bez automobila ugostio predavanje o sigurnosti u prometu. U pripremi su također tribine i predavanja iz ekologije, sociologije i zdravlja te nova serija radionica crtanja, žongliranja i kreativnog pisanja.
Prema rezultatima ankete, gotovo polovica prošlogodišnjih polaznika o PEN-u je čulo od vršnjaka, čemu je vjerojatno pripomogla i medijska podrška portala Križevci.info, čiji je forum omiljeno web okupljalište mladih.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.