Križevački obračun: Noa Svoboda odigrao utakmicu karijere, Luka Tomas vodio Zabok do pobjede

U netom završenoj utakmici HT Premijer lige za košarkaše vidjeli smo okršaj križevačke braće. Naime, u dvorani Dražen Petrović sastali su se Hermes Analitica i Zabok, što je značilo da su na jednoj strani bili Ivan i Noa Svoboda, a na drugoj Luka Tomas kao igrač te Ivan Tomas kao trener Zaboka, koji je pobijedio sa 103:88.

Prvo poluvrijeme završeno je u korist Hermesa vodstvom 44:43, no šira klupa, ali i kvaliteta presudile su u korist Zaboka u nastavku, tako da je na koncu dvoboja semafor pokazao +15 u korist momčadi Ivana Tomasa.

Ono što je posebno vrijedno za istaknuti, svakako su sjajne partije križevačkih košarkaša. Noa Svoboda odigrao je najbolju utakmicu seniorske karijere te je zabio 21 poen, 4 skoka, 4 asistencije i 3 ukradene lopte uz sjajan šut iz igre 8/12. Bio je najbolji pojedinac u momčadi Hermesa usprkos tome što ima tek 18 godina. U stopu ga je pratio Ivan Svoboda, koji je zabio 18 koševa uz 6 skokova, 3 dodavanja i dvije krađe.

Kod momčadi Zaboka treba istaknuti sjajan učinak Luke Tomasa. Zabio je 17 poena uz racionalnu potrošnju lopti te šut 7/11, a tome je dodao čak 7 asistencija zbog čega s punim pravom možemo reći kako je vodio svoju momčad ka pobjedi.

Na prvenstvenoj ljestvici Zabok je na 7. mjestu sa 15 pobjeda i 17 poraza, dok je Hermes posljednja momčad prvenstva s tek 3 pobjede.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.