K.V.A.R.K. obnovio ugovor o korištenju Kluba kulture


Na današnjoj sjednici Gradskoga poglavarstva Križevaca, u dopuni dnevnog reda uvršten je zahtjev udruge K.V.A.R.K. za produljenjem ugovora s Gradom o korištenju prostora Kluba kulture, sa sadašnjih osam na deset godina. Predsjednik udruge Saša Lončarić već nam je naveo da se produljenje traži radi isplate 25.000 eura dobivenih od nizozemske zaklade CNF-CEE, za preuređenje Kluba i nabavu novih računala. Uime udruge poglavarstvenicima je razloge za produljenjem podastro predsjednik gradskog Savjeta mladih Nikola Pandurić.


"Birokracija traži svoje i stoga je potreban aneks postojećem ugovoru, kao uvjet da se financijska sredstva koja je K.V.A.R.K. dobio doista realiziraju. Novac će se uložiti u postavljanje galerije u razini prozora u Klubu, čime bi se dobila nova razina za odvijanje programa. Gore ćemo postaviti i računala koja će se moći koristiti za besplatno korištenje interneta i igraonicu."

Pandurić je istaknuo da će se dio sredstava utrošiti i na dodatnu zvučnu opremu kao i na kupnju tiskarskog stroja, s kojim bi djelatnost izrade plakata i ostalih marketinških materijala bila u potpunosti u nadležnosti udruge.

Dovršetak radova na montaži klupske galerije najavljen je za Dan grada za dva mjeseca.

Dosadašnji ugovor o korištenju prostora K.V.A.R.K. i Grad Križevci potpisali su 2005. godine i traje do 2015., no, kako je za nova sredstva iz Nizozemske potreban novi ugovor o korištenju prostora bez naknade minimalno deset godina, tako je u aneksu ugovora predloženo produljenje do 2018. godine. Poglavarstvenici su to jednoglasno prihvatili, pa je određeno da novi ugovor traje od 20.2.2008. do 20.2.2018. godine.

Lončarić ističe da s novim uređenjem prostora Klub kulture doista postaje Multimedijalni kulturni centar u Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.