Prvi kružni tok na slabo prometnom raskrižju

Prvi kružni tok u Križevcima gradi se u ulici Dragutina Lambla i trebao bi olakšati kretanje prometa na spoju tri ceste. Odabir lokacije za rotor revoltirao je međutim tamošnje stanare koji tvrde da je to loše rješenje koje će vozače zbuniti, jer je promet u njihovom naselju slab. Smatraju da je rotor kudikamo važniji na većim raskrižjima i znaju da takvih mjesta u gradu sigurno ima.

"Rotor promjera deset metara vrijedan je oko 250 tisuća kuna, izvodi ga tvrtka Radnik i zapravo je dovršetak urbanog uređenja naselja, a bit će i svojevrstan ukras gradu", napominje gradski pročelnik za stambeno-komunalne djelatnosti Anđelko Nervo.

Za prvi gradski rotor, o čemu smo pisali, ljetos se predlagalo mnogo prometnije raskrižje Markovićeva-Račkoga u Gornjem gradu. Od toga se, napominje Nervo, nije odustalo.

"Za kružni tok u Gornjem gradu postoje garancije od Hrvatskih cesta, a budući su za njega zainteresirani i Županijska uprava za ceste i sam grad, već sljedeće godine očekuje se izdavanje lokacijske dozvole." Predviđa se gradnja jednog kružnog toka i u Tomislavovoj ulici kod benzinske crpke u Donjem gradu, gdje bi se nadovezao na budući nadvožnjak.

Kako to rješenje ipak ovisi i o državnim prioritetima, na njegovo ostvarivanje morat će se pričekati barem dvije godine. Kakav god kružni tok bio, koristi od njega će imati autoškole, kojima je upravo postojanje takvog raskrižja jedan od uvjeta za budući rad, na što je više puta u Gradskom vijeću upozoravao i Stjepan Peršin, tajnik križevačkog Autokluba u sklopu kojega radi i jedna od tri gradske autoškole. On nam je potvrdio da će sutra u Križevcima biti i stručnjaci iz Hrvatskih cesta koji će pregledati lokaciju u Markovićevoj kao i mjesto kod crkve Svetog Roka, također opasno, tzv. smaknuto raskrižje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.