Vrijedna donacija: Gradska knjižnica postat će bogatija za 3D printer

Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci je od 2018. uključena u projekt Digitalne knjižnice za lokalni razvoj Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM-a) uz financijsku potporu tvrtke Google. Cilj projekta je omogućiti korištenje tehnologija i “ulazak” u STEM aktivnosti svima, a posebno djeci i mladima.

U okviru projekta naša je knjižnica uvrštena među 35 knjižnica kojima će biti doniran 3D PRINTER. Također, bit će uključeni u održavanje besplatnih radionica za javnost, tzv. „STEM auto u knjižnicama“.

Radionice su namijenjene kako korisnicima, tako i knjižničarima, i mogu se odnositi na bilo koju tehnologiju po izboru Knjižnice. Do kraja godine planira se održati više radionica iz korištenja 3D printera i opreme kako bi korisnici i knjižničari stekli osnovno znanje. Knjižnice bi nakon početnih radionice mogle same organizirati radionice za svoje korisnike.

“IRIM nam je kroz projekt do sada donirao mBot robote, komplete micro:bit-a s pripadajućom opremom (BOSON – set dodataka za micro:bit,  AQ:bit za mjerenje ekoloških varijabli, micro:Maqueen robot) te priručnik za građansku znanost (koncept „Citizen science“) i micro:bit: priručnik za učenike i učitelje”, izvijestili su iz knjižnice.

Priručnici i druga oprema (osim mBot robota koji je namjenjen za rad u Knjižnici) slobodno se mogu posuditi u knjižnici i bibliobusu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.