Stari plac u najstrožem središtu Križevaca ponudit će se na prodaju

KRIŽEVCI – Nakon preseljenja zelene tržnice na novi prostor pokraj robnog centra Bille, poznatijeg kao Stari javor, donedavni plac u Ulici bana Jelačića djeluje još otužnije i zapuštenije nego dok se na klupama pod šarenim nadstrešnicama prodavalo i kupovalo povrće, voće i mliječne prerađevine.

Tu sliku još više narušava srušeni krov na bivšoj pizzeriji i kafiću, koji komunalci dosad nisu ni pokušavali popraviti ili ukloniti. Zasad je još neizvjesna sudbina staroga placa koji može biti vrlo privlačan mogućim ulagačima jer se otprilike 4000 četvornih metara zemljišta, zatvorena prostora i poslovnih zgrada na dvije razine, nalaze u najstrožem gradskom središtu.

– To su još jedina preostala slobodna gradilišta u srcu stare gradske jezgre što će grad i Komunalno poduzeće kao vlasnici prodavati u paketu. Još smo proljetos na javnom natječaju predložili mogućim ulagačima da iskažu zanimanje za namjenu staroga placa, ali, nažalost, nije bilo većeg odziva. Nadamo se da će ga biti kad ponudimo prostor na prodaju – kaže gradonačelnik Branko Hrg.

Smatra da bi se tu mogli sagraditi manji hotel i podzemna garaža ili poslovno-stambena zgrada. Iako tek treba procijeniti vrijednost zemljišta i zgrada, računa se da ona ne bi smjela biti niža od otprilike četiri milijuna kuna.

Dok se ne nađe kupac, staru zgradu sjedišta uprave Komunalnog poduzeća koriste članovi Križevačkog likovnog kruga kao stalnu galeriju i izložbeni prostor.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.