Međunarodni volonterski kamp Umjetnost povezuje

Umjetnost-povezuje-2_Volonterski_centar_LinkBESPLATNE RADIONICE ZA DJECU Radionice se održavaju od nedjelje 3. srpnja do ponedjeljka 11. srpnja, svakim danom od 10,00  do 13,00 sati u parku bivše vojarne. Besplatne su za sve, a poželjna dob sudionika je od 6 do 13 godina.

Volonterski centar “Link” koji djeluje u sklopu udruge Glas mladih Križevci u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, krovnom svjetskom volonterskom organizacijom Service Civil International, Srednjom školom “Ivan Seljanec” i Gradom Križevcima drugu godinu zaredom organizira besplatne radionice za djecu u dobi od 6 do 13 godina. Radionice se održavaju u sklopu međunarodnog volonterskog kampa “Umjetnost povezuje”.

Sportske, glazbene, likovne i dramske radionice održavat će desetak volontera koji dolaze iz Rusije, Poljske, Češke, Srbije i Španjolske. Radi se o iskusnim mladim volonterima koji su sudjelovali u sličnim radionicama diljem Europe. Oni su glazbenici, organizatori dječjih sportskih igara, likovnjaci, studenti kineziologije, psiholozi i učitelji. Volonteri će kroz razne igre, ples, glazbu i sport približiti djeci svoju kulturu, upoznati ih sa svojom zemljom i običajima

Organizacijom radionica omogućuje se malim Križevčanima sudjelovanje u kvalitetnim ljetnim aktivnostima, potiče na stvaralaštvo u međunarodnom ozračju te  na toleranciju, prihvaćanje i učenje o drugim kulturama od najranije dobi.

Radionice se održavaju od nedjelje 3. srpnja do ponedjeljka 11. srpnja, svakim danom od 10,00  do 13,00 sati u parku bivše vojarne. Besplatne su za sve, a poželjna dob sudionika je od 6 do 13 godina. Volonteri pričaju engleski jezik pa je to dobra prilika za djecu da razviju jezične vještine, međutim poznavanje engleskog jezika nije nužno jer će volonteri cijelo vrijeme uza se imati prevoditelje.(ePodravina.hr)

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Baš me veseli što naši mališani, imaju priliku upoznati druge mlade i steći razne vještine. S obzirom da djeca brzo uče, to im je i prilika naučiti- ponoviti svoj engleski.
    Divno je što mladi volonteri iz cijelog svijeta tako korisno i pozitivno troše svoje slobodno vrijeme. U isto vrijeme odašilju poruku, da je baš “in” pomagati.
    Sve me to potiče, da “korporativno” razmišljanje, nije svima prioritet.

Komentari su zatvoreni.