Volonteri pod geslom ‘Umjetnost i sport povezuju’ posjetili Gradsku upravu

Prostor Gradske uprave 10. srpnja posjetili su volonteri iz različitih dijelova svijeta u sklopu petog po redu Međunarodnog volonterskog kampa, u kojem su se ove godine okupili sudionici iz Španjolske, Francuske, Meksika, Ukrajine i Portugala.
Volonteri kao i svake godine, obitavaju deset dana na prostorima parka pokraj bivše Vojarne. Organiziraju razne igre i aktivnosti karatkeristične za svoju zemlju kako bi djecu pobliže upoznali sa svojom kulturom i običajima, dok djeca uz to uče i poboljšavaju svoje vještine stranih jezika.
Volontere je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, zaželio im je toplu dobrodošlicu u ime Grada te izrazio zadovoljstvo što kamp djeluje već petu godinu za redom. Naglasio je kako je svrha kampa da se mladi ljudi druže, uče jedni od drugih te sklapaju prijateljstva, isto tako im je dao smjernice što vidjeti u gradu te koje specijalitete kušati.
Zaželio im je ugodan ostanak narednih dana te ih prepustio u ruke Marka Martinčevića, člana Savjeta mladih i Daria Cara iz udruge Centar mladih Križevci koji su im ukratko objasnili djelovanje Savjeta mladih u Križevcima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.