Na buvljaku povodom Tjedna filantropije Zaklada „Volim Križevce“ prikupila 321 euro

U subotu, 30. rujna 2023. na Nemčićevom trgu u Križevcima Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ organizirala je 6. humanitarni buvljak s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija mladima Križevaca u školskoj i akademskoj godini 2023./2024. Buvljak je bio organiziran kao aktivnost povodom Tjedna filantropije te Europskog dana filantropije i zakladništva kojom se Zaklada još jednom predstavila građanima.

Na buvljaku je prikupljeno ukupno 321 euro donacija, a građani su pronašli mnoge korisne stvari, od knjiga i slikovnica, do cipela, šalica i drugih kućnih potrepština. Sunčani dan i lokacija Nemčićevog trga još jednom su se pokazali kao pravi preduvjeti za uspješnu provedbu buvljaka.

Akciju su uspješno realizirali volonteri i volonterke Zaklade: Gabriel Bosek, Gabrijel Božić, Lea Bušić, Ivana Dubravec, Marta Knežević, Ana Kopilović, Valerija Kukec, Ana-Maria Rešetar, Jan Tepeš, Martin Topljak, Ivan Vujčetić, Ana-Marija Vuković, Luka Vuković, Nikola Ostojčić i Hrvoje Belani.

U sklopu manifestacije izloženi su bili i radovi korisnika Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak” Križevci izrađeni na radionicama u sklopu EU projekta „RUKe (Recikliram, Učim, Kreiram)”.

Nakon buvljaka, održan je i 2. susret stipendista Zaklade „Volim Križevce” te neformalno druženje u sjedištu Zaklade u Kozmološkom centru u Križevcima.

Zaklada „Volim Križevce“ od 2020. godine dodijelila je 49 stipendija mladima Križevaca, javnim akcijama obilježava Tjedan filantropije i Svjetski dan činjenja dobrih djela, a od prošlog ljeta provodi svoj prvi EU projekt „RUKe (Recikliram, Učim, Kreiram)“ kojim podiže kapacitete Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ za društveno poduzetništvo.

Stajališta izložena u ovom priopćenju isključiva su odgovornost Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.