Svaki tjedan predavanje i druženje

Više od stotinu mladih uzgajivača goveda i proizvođača mlijeka okupilo se na osnivačkom skupu svojega Kluba u Križevcima. Iako na prvom okupljanju nije odlučeno o službenom nazivu udruge, donesene su važne odluke o tome čime će se u idućim tjednima baviti. Inicijator osnivanja Kluba, Dario Zagorec iz križevačke ispostave Poljoprivredne savjetodavne službe, predložio je 40-tak tema za predavanja koja će se održavati svakog tjedna u večernjim satima.

– ‘Tako da će uzgajivači moći slušati o primjerima uspješne izgradnje staja za mliječne krave, o domaćim i stranim simentalskim i holstein bikovima, o preventivi bolesti, o managementu hranidbe mliječnih krava, o ekonomici govedarske proizvodnje, te naravno i teme kao što su poljoprivreda i poticaji u EU, pa npr. i o travnjacima u proizvodnji mlijeka te gnojidbi ratarskih kultura koje se koriste u proizvodnji mlijeka, te jasno o još mnogim drugim temama.’

Iako je osnivački skup uzgajivača goveda održan u vijećnici Grada Križevaca, za buduća okupljanja članova Udruge već je osiguran poseban prostor.

Vezano

Komentari su zatvoreni.