Križevci i dalje sa najvećim udjelom blokiranih

Foto: arhiv kž.info

U prva tri mjeseca ove godine broj hrvatskih građana s računima u blokadi porastao je za preko pet i pol tisuća, dok su dugovanja blokiranih građana skočila za više od 600 milijuna kuna, pokazuju novi podaci Fine.

Najviše blokiranih građana je na području Grada Zagreba. Podaci Fine tako pokazuju da je posljednjeg dana ožujka u Zagrebu bilo blokirano 62.605 građana, što čini 7,92 posto ukupnog broja stanovnika metropole i 11,65 posto ukupnog broja radno sposobnih u glavnom gradu. Drugim riječima, otprilike svaki 12. stanovnik Zagreba i gotovo svaki osmi radno sposoban u njemu imao je blokiran račun u banci.

Ipak, kada je riječ o udjelu blokiranih u ukupnom i radno sposobnom stanovništvu u ukupnoj populaciji, najdramatičnije stanje je u Koprivničko-križevačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. Podaci Fine pokazuju da je u Koprivničko-križevačkoj županiji krajem ožujka u blokadi bilo 9,41 posto stanovnika, a udio blokiranih u radno sposobnom stanovništvu u Koprivničko-križevačkoj županiji je krajem ožujka iznosio 14,14 posto.

Gledano po značajnijim gradovima, najveće udjele blokiranih imali su Križevci, 11,27 posto ukupnog broja stanovnika i 16,65 posto radno sposobnog stanovništva. Slijedi Sisak, u kojem je krajem ožujka u blokadi bilo 10,89 posto stanovnika i 16,12 posto radno sposobnih, te Čakovec, s 10,22 posto blokiranih u ukupnoj populaciji i 14,99 posto blokiranih među radno sposobnima.

Izvor novac.jutarnji.hr
Vezano

Komentari su zatvoreni.