Počelo se studirati na križevačkom PITUP-u

Za stotinu i dvoje studenata i studentica upisanih ljetos na studij Primjene informacijske tehnologije u poslovanju u Križevcima danas su u prostorijama tvrtke Čelik počela predavanja. Na uvodnom predavanju u velikoj hali došli su ih pozdraviti dekan Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina prof.dr. Tihomir Hunjak, voditelj nastave u Križevcima prof.dr. Miroslav Bača te križevački gradonačelnik Branko Hrg i pročelnik gradskog upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi. Studij PITUP-a utemeljen je na varaždinskom FOI-ju a u Križevcima je otvoren zalaganjem varaždinskih stručnjaka i križevačke uprave.

Prvom čovjeku FOI-ja Hunjaku pokretanje križevačkog studija važan je događaj na početku njegova dekanskog mandata. Studiranje PITUP-a, objasnio je brucošima, "nije kao vikend-fakultet u nekom poduzeću, već ozbiljna stvar iza koje stoje ugledne institucije – FOI i Sveučilište u Zagrebu." Izrazio je dobrodošlicu osobama koje su se odlučile za to obrazovanje kojim se gradi ekonomija znanja. Najzaslužnijim s križevačke strane za otvaranje ponude varaždinskog fakulteta u nas, prema gradonačelnikovim riječima, jest pročelnik Tenodi.

On je gotovo godinu dana s Varaždincima radio na pripremi i oživljavanju ideje dovođenja sadržaja visokog školstva koji će Križevčani moći pohađati u svojem gradu. Primjena informacijskih tehnologija u poslovanju po obliku je izvanredan stručni studij, traje dvije godine, tj. 4 semestra, tijekom kojih se predavanja i vježbe održavaju svakodnevno u poslijepodnevnim satima. Stručne predavače osigurava matični varaždinski fakultet čiji su predstavnici danas rekli da će možda angažirati i domaće, križevačke stručnjake.

Domaći stručni studij PITUP-a okuplja polaznike iz Križevaca i okolnih gradova, odvija se u prizemlju Čelika, gdje su uređene velika predavaonica i nekoliko laboratorija.
Predstavnici Grada studente s područja Križevaca upoznali su s mogućnostima korištenja gradskih beskamatnih studentskih kredita.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.