‘The Bugs’ još jednom rasplesali Križevčan(k)e


Noćas je u Križevcima koprivnički sastav The Bugs ispunio Klub kulture glazbom dobrih starih Beatlesa, pogotovo pjesmama iz ranog razdoblja te slavne četvorke iz Liverpoola. Dobra posjećenost koncerta pokazala je veliku potrebu Križevčanki i Križevčana za kvalitetnom ljetnom kulturnom ponudom, što će ovogodišnje Križevačke ljetne večeri barem dijelom pokušati ispuniti.

Dvosatna svirka u tri seta povela je publiku na glazbenu turneju od "Star Cluba" u Hamburgu do liverpoolskog "Cavern Cluba", gdje je začeta beatlemanija, fenomen koji je šezdesetih obuhvatio SAD. Pjesme ranijeg datuma izmjenjivale su se s kasnijim uspješnicama, pa su se tako mogle čuti Twist and Shout, Yellow Submarine, Something, With a Little Help from My Friends.

Koprivničke četvorke, danas u sastavu Igor Napan na solo gitari, Ivica Koluder na ritam gitari te Neven Kolarić na basu i Karlo Knežević za bubnjevima, stariji se sjećaju iz devedesetih godina prošlog stoljeća kad su, osim autentičnim zvukom, i izgledom uspješno kopirali svoje britanske uzore. Ukupnom dojmu doprinosi svirka na originalnoj opremi iz šezdesetih.

Ovo je bio treći križevački nastup The Bugsa, koji od 2003. ponovo intenzivnije nastupaju po kontinentalnoj Hrvatskoj, posebno zagrebačkim klubovima Route 66, Sax, Boogaloo i Pauk, potvrđujući tako, uz riječki Beatles Revival Band, status jednog od najdugovječnijih hrvatskih sastava koji izvode covere Beatlesa.

Vezano

Komentari su zatvoreni.