Tihana Nemčić komentira za portal HR: Najbitnije je da ne pretjeramo s euforijom

Tihana_Nemcic_Foto_Renato_Brandjolica_Kult_PortalVesele golovi Mandžukića i odlična forma Perišića i Olića. Nedostaje još pravi doprinos Rakitića i Modrića.

Utakmicu protiv Kameruna podijelila bi na dva dijela. Prije crvenog kartona i nakon isključenja Songa.

1. Uoči utakmice najavljivali smo veliki posjed lopte, ali na kraju smo dosta preskakali igru. Gubili smo brzo posjed lopte, nakon samo nekoliko dodavanja. To znači da su se Modrić, Rakitić i Sammir premalo nudili, trebali su imati bolju suradnju u sredini.

Doduše, u nekim trenucima opravdano smo dugim loptama preskakali igru jer imamo Marija Mandžukića koji to zna iskoristiti i koji je stalna opasnost. Odlično smo odigrali akciju za prvi gol, sjajna lopta Perišića za Olića.. Nakon toga smo lakše disali…

Obrana je na otvaranju najviše problem imala na lijevoj strani o kojoj smo toliko pričali. Olić i Pranjić stalno su imali problema protiv pokretnih Kamerunaca. Iako se Olić vraćao i uklizavao u nekoliko navrata tu se najteže snalazio kada smo igrali u već postavljenoj obrani. Niku Kovača treba pohvaliti jer je odmah vidio da to ne funkcionira i zamijenio je mjesta Perišiću i Oliću. Treba naglasiti da je zadnja linija odradila korektan posao i kada je propustila lijeva strana, na vrijeme su zatvorili sve opasnosti.

Vidjelo se ujedno koliko Mario Mandžukić znači ovoj reprezentaciji, u jednom  trenutku je opasnost za protivnička vrata, onda je već u obrani i klizećim startom oduzima loptu. Zaradio je i crveni karton koji je usmjerio utakmicu…

2. Nakon toga smo počeli lakše disati, povezali smo redove, težili kraćim dodavanjima i promjenama strana. Uslijedio je brzo drugi gol Perišića, tu se sve prelomilo i tu smo prodisali. Vesele golovi Mandžukića i odlična forma Perišića i Olića. Nedostaje još pravi doprinos Rakitića i Modrića. Nije upitna njihova volja i htijenje, treba uzeti u obzir da su odigrali napornu sezonu u svojim klubovima. Brine i činjenica da nemamo klasičnog razbijača, nedostaje nam čvrstina u sredini terena jer dogodi se da vezna linija protivničke momčadi praktički juriša na naše stopere.

Osim pobjede nakon Kameruna najbitnije da nema ozljeda, žutih kartona i da na kraju ne pretjeramo s euforijom i ne poletimo previoko. Treba uzeti u obzir da smo imali igrača više i u analizi utakmice treba biti realan. Ali ostaje činjenica da će nam rezultat dati veliko sampouzdanje za Meksiko.(HR)

Vezano

Komentari su zatvoreni.