U Križevcima obilježen Međunarodni dan muzeja

Gradski muzej Križevci i Likovna galerija Gradskog muzeja Križevci u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 2019. u subotu, 18. svibnja otvorili su svoja vrata za sve građane i posjetitelje.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja bila je „Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije“ pa je kustoski tim Gradskog muzeja potaknut izložbom Hrvoja M. Peruzovića „Drvo – šuma“, koja je već ranije postavljena u Likovnoj galeriji, a svojim konceptom odgovara temi Međunarodnog dana muzeja, izdvojio predmete iz muzejskih zbirki koje se nadovezuju na temu izložbe, integrirali u postav izložbe i objedinili pod zajedničkim nazivom „Drvo u tradiciji i umjetnosti“.

Posjetitelji su tako mogli vidjeti predmete koji se rijetko izlažu te im je omogućen uvid u bogatu građu fundusa muzeja poput alata za obradu drva koji potječu iz ranih prapovijesnih razdoblja dok je iz likovne zbirke izdvojeno i predstavljeno 16 radova iz mape linoreza Franje Vilhelma pod nazivom „Stolari“.

Podršku obilježavanju Međunarodnog dana muzeja u Križevcima pružio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel koji je u pratnji ravnateljice Gradskog muzeja Križevci Tee Hatadi obišao izložene eksponate.

Vezano

Komentari su zatvoreni.