Projektiranje nove križevačke zone europskim novcem

Na adresu križevačke gradske uprave stigao je na potpisivanje ugovor kojim se odobrava gotovo 154.000 eura sredstava iz Programa za susjedstvo Slovenija – Mađarska – Hrvatska – Mreža poslovnih zona. Na taj iznos iz gradskog proračuna bit će pridodano 66.000 eura, a ukupnih milijun i 600.000 kuna namijenjeno je izradi projektne dokumentacije za novu poslovnu zonu Gornji Čret. Sada već sasvim izvjesno financiranje projekta, kao i nedavne odluke Vlade, za gradonačelnika Branka Hrga garancija su skorog početka poslovanja na 46 hektara zone Gornji Čret.

Naime, na sjednici u Virovitici 25. svibnja po prvi se put Vlada jasno odredila za jednaki tempo gradnje krakova brze ceste od Vrbovca kako prema Bjelovaru tako i prema Koprivnici. A nova će prometnica prolaziti upravo pored Gornjeg Čreta.

– ‘Možemo očekivati da će do 2009. godine ta cesta doista doći do Čreta. Uspjeli smo sa projektantima koji su radili Studiju utjecaja i idejno rješenje dogovoriti da nam izlazne petlje budu i u samoj zoni, što je vrlo važno, a vjerujem da ćemo upasti u još neke programe za infrastrukturu, pa imamo vrlo izgledne šanse da 2009. godine počnemo nuditi zonu.’

Više od 40% zaposlenih u poslovnim zonama u županiji na križevačkom je području, pa od početka poslovanja gospodarstvenika na Gornjem Čretu, u novoj i velikoj zoni, u Križevcima imaju velika očekivanja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.