Održana sjednica Predsjedništva, Zapovjedništva i Nadzornog odbora županijske Vatrogasne zajednice

U prostorima Županijske uprave u utorak, 25. rujna održana je sjednica Predsjedništva, Zapovjedništva i Nadzornog odbora Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Prema dnevnom redu, okupljenim je članovima predstavljena Informacija o vatrogasnim intervencijama u razdoblju od 1. siječnja do 31. kolovoza 2018. godine, u kojoj je istaknuto kako je bilo 125 požarnih te 164 tehničke intervencije. Također je predstavljena Informacija o dislokacijama vatrogasaca, vatrogasnih vozila i opreme u 2018. godini., gdje treba istaknuti novu izvanrednu dislokaciju 17 podravsko-prigorskih vatrogasaca na obalu, konkretno u Dubrovačko-neretvansku županiju, a sudjelovali su pripadnici JVP-a Koprivnica, JVP-a Križevci i JVP-a Đurđevac te DVD-a Virje, DVD-a Đurđevac, DVD-a Kalinovac, DVD-a Sigetec, DVD-a Kloštar Podravski i DVD-a Bukovje.

Okupljeni su se dogovorili i oko realizacije Edukacije modula EU projekata koji se odnosi na jačanje znanja i vještina pripadnika vatrogasnih organizacija, a bilo je riječi i o odlasku na 13. Državno natjecanje vatrogasne mladeži u Zadar, koje će se održati 29. rujna.

Križevački vatrogasci otišli na dislokaciju

U utorak u popodnevnim satima 17 vatrogasaca sa vozilima sa područja Koprivničko-križevačke županije upućeno je temeljem zapovjedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika na ispomoć svojim kolegama na područje Dubrovačko-neretvanske županije.

Vatrogasni konvoj čine 4 vatrogasne cisterne, 2 kombi vozila te ukupno 17 vatrogasaca, 9 profesionalnih iz Javnih vatrogasnih postrojbi gradova Koprivnica, Đurđevaca i Križevci, te 8 dobrovoljnih iz dobrovoljnih vatrogasnih društava sa područja županije. Vatrogasce su na odlasku na zadatak otpremili i pozdravili županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan i zapovjednik JVP Grada Križevaca Ivan Matosović.

Vezano

Komentari su zatvoreni.