Sisak: Dužnici će morati platiti ambalažu

SPOR ZBOG BOCA Vlasnik KTC-a Ivan Katavić reagira na izjave malih trgovaca

Na žestoke optužbe sisačkih malih trgovaca na račun križevačkog KTC-a zbog podnesenih sudskih tužbi reagirao je vlasnik trgovačkog lanca iz Križevaca Ivan Katavić, koji spominje inače dobre poslovne odnose s 2500 malih trgovaca i ugostitelja, koji ostvare oko 35 posto prometa te kuće.
– Kada su pivovare 2001. godine uvele prodaju ambalaže uz plaćanje poreza, u Sisačko-moslavačkoj županiji nastao je problem s pivarskom ambalažom. Za potrebe svojih 16 robnih centara KTC je u ambalažu uložio oko pet milijuna kuna, a mali su se trgovci i ugostitelji obvezali boce vratiti ili platiti.

Naš robni centar u Sisku predugo je tolerirao da ti kupci zadržavaju ambalažu koja im nije bila naplaćena iako su je oni uredno zaduživali – objašnjava Ivan Katavić.

Zbog takva načina pogodovanja kupcima direktor KTC-ova robnog centra u Sisku dobio je otkaz i protiv njega se vodi kazneni postupak. Vlasnik KTC-a  objašnjava kako su opomene upućene kupcima tek nakon što je interna kontrola inventurom utvrdila manjak ambalaže u vrijednosti 1,5 milijuna kuna.

– Protiv onih koji nisu vratili ili platili boce, ili pak nisu imali dokaza da su to učinili, podnesena je sudska tužba. Tridesetak tužbi već je riješeno u našu korist i započete su ovrhe – dodaje Ivan Katavić.

Napominje da ne želi komentirati izjave sisačkih malih trgovaca kojima se ocrnjuje njegova tvrtka.
Smatra da je jednostranim prikazom problema nanesena šteta ugledu Križevačkog trgovačkoga centra.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.