Održan sastanak s predstavnicima Službe civilne zaštite i županijskim vatrogasnim zapovjednikom

Zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije u prostorijama Županijske uprave u srijedu, 22. siječnja  u prisutnosti pročelnice Službe ureda župana i zamjenice načelnika Stožera Melite Ivančić i suradnika, održao je sastanak sa Službom civilne zaštite Koprivnica ispred koje su prisustvovali voditelj Miroslav Blažotić i Roman Sabol te zapovjednikom Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimirom Habijanom.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 koji se obilježava 11. veljače te Međunarodnog dana civilne zaštite i Nacionalnog dana civilne zaštite Republike Hrvatske koji se obilježava 1. ožujka. Usuglašeni su stavovi po pitanju organizacije vježbe simulacije pada lakog zrakoplova na području općine Virje koju će, sredinom ožujka, zajednički organizirati Služba civilne zaštite Koprivnica i Služba civilne zaštite Bjelovar spašavanja, a čiji će nositelj biti HGSS stanica Koprivnica.

Sudionici sastanka su se dotaknuli i teme o kojoj je raspravljano i na posljednjoj sjednici županijskog  Stožera civilne zaštite krajem studenog prošle godine, na kojoj je najavljena vježba spašavanja koju će početkom ožujka organizirati Stožer u koordinaciji s jedinicama lokalne samouprave  i uz potporu Koprivničko-križevačke županije. U vježbi će sudjelovati sve žurne službe sastavnice sustava zaštite i spašavanja, a planirana je na području općine Gola u kojoj će po prvi puta sudjelovati i novo formirana specijalistička postrojba spašavanja na vodi.

Vezano

Komentari su zatvoreni.