Božanstvena komedija, Ezop i drugi novi naslovi u knjižnici

Stručno-znanstveni odjel

UŽITAK SEBIČNOSTI: ZBOG ČEGA SU VAM POTREBNE GRANICE I KAKO IH USPOSTAVITI / Michelle Elman; s engleskoga preveo Vjekoslav Čulo. – Zagreb: Stilus, 2021.
Je li vam teško otvoreno izraziti svoje mišljenje kada se ne slažete s nekim? Bojite li se ljudima reći „ne“ kako ih ne biste povrijedili? Osjećate li se često emotivno iscrpljeni i tjelesno umorni? Ako je vaš odgovor na sva ova pitanja potvrdan, trebaju vam čvrste granice i krajnje je vrijeme da otkrijete sebičnost i sve njezine blagodati! Od malih nas se nogu uči da su potrebe ljudi oko nas važnije od vlastitih i zato često nemamo dovoljno vremena ilienergije za sebe i otkrivanje tko smo doista i što zapravo želimo. Vrlo često svesrdno pomažemo drugima, ali važno je znati da to ima cijenu, a ona ste vi. Upravo zato potrebne su nam granice.

Ali o tome se rijetko govori jer proturječi priči koju nam serviraju cijeli život, a to je da želite li biti dobra osoba, uvijek vam potrebe drugih trebaju biti prioritet, a ako postavite sebe i svoje potrebe na prvo mjesto, sebični ste. No granice su nam potrebne kako bismo se zaštitili od manipulacije, izluđivanja, nepoštovanja i zlostavljanja. One povećavaju osjećaj samosvijesti i omogućuju vam da sagradite čvrst identitet. U knjizi Užitak sebičnosti svjetski poznata životna trenerica Michelle Elman poučit će vas vještini zdravog određivanja i pridržavanja granica. Postavljanje čvrstih granica poučit će druge kako se trebaju ponašati prema vama, izbacit će iz vašeg života nepotrebne napetosti i toksične odnose te vam omogućiti da sebe i druge volite na najbolji mogući način.
https://znanje.hr/product/uzitak-sebicnosti/428908


Beletristika

NEMAJKA: URNEBESNE PRIČE O OBITELJI JEDNE NA(KONVENCIONALNE) MAJKE / Vanja Runje. – Zagreb: vlast. nakl., 2021.


Četrdesetak iznimno duhovitih i brutalno neurednih priča o svakidašnjim (ne)zgodama peteročlane obitelji „gerijatrijskih“ roditelja u četrdesetima, uz njihovo dvoje vrtićke djece i psa od četrdeset kilograma. Ova knjiga neće vas ničemu korisnome naučiti. Ona nije magični priručnik s instant-uputama „kako postati savršen roditelj“ niti „kako odgojiti savršeno dijete“. Uz knjigu ne dolazi ni „jamstveni list“ ni popis „ovlaštenih servisera“. Ovo nije knjiga za roditelje koji žive u uvjerenju da su najbolji na svijetu, a njihova djeca uzorni genijalci kakve svijet još vidio nije. Ovo je knjiga za roditelje koji se puni ljubavi katkad zapitaju jesu li grozni, a njihova djeca nemoguća. Cilj joj je da se čitajući svi zabave i osjete dovoljno dobrima. Ponekad čak i pomalo ponosni na sebe.

Dječji odjel

BASNE / Ezop; [prepričala Ivanka Borovac]. – Rijeka: Naklada Uliks, 2021.
Ova raskošno ilustrirana knjiga basni iz pera najvećeg basnopisca, Ezopa, razveselit će svako dijete.

Originalne verzije basni, koje su dio školske lektire, Ivanka Borovac prepričala je na jednostavan način i prilagodila ih iskustvu najmlađih.
Velika tiskana slova omogućuju najmlađim čitateljima da sami urone u čarobni svijet priča s poukom koje im razvijaju maštu i obogaćuju unutarnji život. Basne su te koje najmlađe upućuju na rješenja problema i osjećaja koji ih tijekom odrastanja ponekad zbunjuju. Živopisne ilustracije uvode ih u čudesan svijet priča koje će ih podučiti kako i zašto ne treba odustajati, zašto ne treba biti pohlepan…
http://www.knjiznica-krizevci.hr/mkatalog/knjiga.php?id=71072


Knjige za mlade

BOŽANSTVENA KOMEDIJA: PRVI KORAK KROZ MRAČNU ŠUMU / [Dante; Daniele Aristarco, Marco Soma] ; s talijanskoga prevela Snježana Husić ; Danteove stihove prepjevao Mate Maras. – Zagreb: Školska knjiga, 2021.

Slikovnica za mlade (i one malo starije)!
Povodom 700 godina Danteove smrti nastala je ova predivna slikovnica kao čin ljubavi prema jednom od književnih remek-djela Božanstvenoj komediji. Ova je knjiga poziv u Danteov univerzum.
Čudesno djelo stvorio je nadahnut dvojac: Marco Soma ljepotom crteža i Daniele Aristarco rječitim ushitom. Dva nova pogleda na Božanstvenu komediju koja uspostavljaju dijalog s radoznalošću i maštom čitatelja. Marco Soma i Daniele Aristarco otvaraju novi put u mračnoj šumi i otkrivaju Božanstvenu komediju mladim čitateljima. Knjiga pedstavlja prvi korak na putu započetom prije sedamsto godina. Knjiga kojom se kroz mračnu šumu prolazi neprestano pjevajući životu.
https://shop.skolskaknjiga.hr/bozanstvena-komedija-prvi-korak-kroz-mracnu-sumu.html

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.