Županija odabrala projekte koje će država sufinancirati

Županijsko poglavarstvo odlučilo je Fondu za regionalni razvoj uputiti četiri zahtjeva za bespovratna sredstva i jedan projekt kandidirati za kreditiranje. Predloženih projekata bilo je tri puta više, a Povjerenstvo je odabralo one koji su u fazi završavanja, objasnio je njegov predsjednik, dožupan Darko Koren:
– Odabrali smo traženje općine Virje da Fond s 1,3 milijuna kuna sufinancira projekt završetka uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, zatim da s milijun kuna pomogne Gradu Đurđevcu pri gradnji kanalizacije, da pomogne Općini Sveti Petar Orehovec pri sanaciji lokalnih cesta jer je najsiromašnija općina u Hrvatskoj i da sufinancira završetak projekta vodoopskrbe općine Novo Virje.
Ta četiri zahtjeva ukupno su vrijedna malo više od tri milijuna kuna, a prema saznanju dožupana Korena – Fond će ih podržati. Također, Županija je Fondu za regionalni razvoj predložila i da kreditira jedan projekt – proširenje ceste i uređenje kolnih ulaza u Općini Kalinovac s gotovo 2 milijuna 200 tisuća. Da bi se svi ti projekti pomoći realizirali, mora ih podržati i Županija, pa je Poglavarstvo prihvatilo izdvajanja iz proračuna za njihovo sufinanciranje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.