Biškupić: županiji 3,5 milijuna kuna za kulturna dobra

Ministarstvo kulture ove će godine za projekte u Koprivničko-križevačkoj županiji izdvojiti tri i pol milijuna kuna, rekao je u Koprivnici ministar Božo Biškupić.
– Koprivničko-križevačkoj županiji smo ove godine dali oko 50% više novca nego prošle godine, odnosno lani 2,2 milijuna, a sada 3,5 milijuna kuna.
Od 42 predložena programa zaštite kulturnih dobara Ministarstvo je prihvatilo 26, a od osam programa zaštite pokretne kulturne baštine svih osam, izvijestio je nadalje Biškupić. Uz obnovu nekoliko desetaka crkava na području cijele županije, Ministarstvo će u Koprivnici sufinancirati obnovu Oružarne, Malančecove kuće, Domoljuba i zgrade Vijećnice, u Đurđevcu Starog Grada, a na križevačkom području obnove srednjovekovnih utvrda Mali i Veliki Kalnik. Tu su i potpore muzejima, knjižnicama, galerijama, te održavanju brojnih kulturnih manifestacija i programa. Opširniji prilog o svim projektima koje će financirati Ministarstvo kulture poslušajte u emisiji ‘Kulturometar’ na Radio Koprivnici u srijedu u 12 i 15 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.