Željka Šunjić dobila još jedan mandat na čelu Pučkog

Profesorica Željka Šunjić dobila je sinoć još jedan mandat za vođenje Pučkog otvorenog učilišta uz jednoglasnu podršku vijećnika na 11. sjednici Gradskog vijeća. Prihvatili su mišljenje Upravnog vijeća POU koje je, nakon razmatranja pristiglih zamolbi, dosadašnju ravnateljicu predložilo za još jedan mandat.

U protekle četiri godine otkad vodi ovu gradsku ustanovu, Pučko otvoreno učilište je preuzelo upravljanje kinom u novouređenoj dvorani u Razvojnom centru i tehnološkom parku, zaživjelo je ljetno kino na Nemčićevom trgu, pokrenute su neke nove manifestacije i suradnje s udrugama na europskim projektima, obnovljena je i uređena Velika dvorana Hrvatskoga doma kojom upravlja Učilište, a sljedeće godine će se uređivati i Mala, podrumska dvorana.

Budući da se zbog mnoštva suradnji u zadnje vrijeme gomilaju predstave zabavnog sadržaja, u nadolazećem četverogodišnjem razdoblju mi ćemo se bazirati na organizaciji izložbi i tematskih tribina, klasičnih koncerata te predstava ozbiljnije tematike. Pod tim mislim na ugošćavanje predstava koje propitkuju društvene probleme, dakle uvele bi se predstave koje su društveno i politički angažirane te tako osvještavao teatar, ne samo u svrhu zabave, nego i s ciljem propitkivanja samoga sebe kao i društva. Primjer za to su predstave Teatra ZKM, Kazališta Gavella, i sl.”, najavila je ravnateljica Šunjić. Učilište je prije tri godine osnovalo lutkarsko kazalište pa i s njim ima planove, kao što se za drugu godinu već pripremaju i tematski filmski festivali u Kinu Križevci.

Osim manifestacija u kojima sudjeluje i zabavnih sadržaja koji se održavaju u njegovim prostorima, Pučko se okrenulo i razvoju djelatnosti obrazovanja odraslih ponudom moderniziranih programa prilagođenih strukovnim potrebama koji će biti financirani putem vaučera.
Takva novina označava priliku za povećanjem financijskih prihoda, a ujedno ispunjava i humanističke ciljeve obrazovanja odraslih jer omogućava i olakšava sudjelovanje građana. Dosad je već verificirano nekoliko takvih programa, a naglasak će biti na razvoju zelenih i digitalnih vještina. S obzirom na to da nam je Grad osnivač, važno je obrazovnu ponudu uskladiti i s Planom razvoja grada pa je kroz naredne četiri godine moguća provedba formalne edukacije osposobljavanja za montiranje sunčevih toplinskih sustava i kolektora, kontrole učinkovitosti energetskih sustava i slične poslove“, otkrila je ravnateljica i dodala da je plan Učilišta poticati projekte koji doprinose lokalnom razvoju i kvaliteti života kao i korisnom provođenju slobodnog vremena kroz poučne i zanimljive aktivnosti za sve uzraste.

Vezano

Komentari su zatvoreni.