“Marginalci” rasprodani, Kino Križevci nudi još jednu projekciju

Ovaj vikend u Kinu Križevci prikazuje se čak sedam projekcija, a čak tri u petak. Zbog velikog interesa, komedija Ljubomira Kerekeša “Marginalci” prikazat će se u petak od 17, 20 i 22 sata i u nedjelju u 18 sati. Karata ima još za petak u 22 sata, a novost je da se pri online rezervaciji na stranici kino.krizevci.hr mogu izabrati mjesta na kojima želite sjediti i odmah platiti ulaznice. U manje od dva tjedna, film je pogledalo više od 20 tisuća ljudi, a dodatan interes publike potakla je turneja “Marginalci osvajaju Hrvatsku” gdje se glumci iz filma druže s publikom prije ili nakon projekcije filma i trgaju karte.

Komedija je podcijenjena i marginalizirana, nije zastupljena na festivalima, ne dobiva nagrade toliko često pa kao takva očito scenaristima, redateljima, a i glumcima nije privlačna niti izazovna. Žalosno je sve to. Sva sreća da još ima nas koji samo želimo zabaviti publiku i sebe. Pa makar i u vlastitom trošku. To je istovremeno ludo i predivno“, poručuju Kerekeši Ljubomir i Jan koji dolaze na križevačke projekcije u petak.

Priča ove komedije počinje jedne proljetne večeri kad selo Črevo polako tone u san, a traje do podneva sljedećeg dana kada se uzavrele strasti društvene zajednice smiruju do bola. Znate gdje je selo Črevo? Ni desno, ni levo. Samo Črevo. Tamo je Bog rekao laku noć i upravo tamo dolazi NNHTV (“Naša najnovija hrvatska televizija”) snimiti prilog o hrvatskom seljaku u Europi. Precednik, animator kulture, blagajnica i predstavnik nacionalne manjine spremaju se za najvažniji dan u godini – skupštinu sela Črevo. Nakon smrdljivih razgovora o odvodnim jarcima i uvijek aktualne akcije “Zbogom oružje”, na red dolazi priredba za Črevare uz lošu recitaciju, dobru narodnu glazbu, puno gemišti i kobasica sa senfom. WC je blizu i svi su dobro došli – stoji u najavi za film “Marginalci”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.