(VIDEO) HRT u Križevcima snimio priloge o znanstvenicima povratnicima u Hrvatsku

Da se doista sjajna priča kotrlja u Križevcima, jasno je bilo čim je Udruga P.O.I.N.T. objavila kako joj je odobren prvi EU projekt u povijesti udruge te da su njime stečeni uvjeti za povratak dvojice znanstvenika u Hrvatsku.

Nakon višegodišnjih međunarodnih znanstvenih angažmana na istaknutim sveučilištima i institutima za istraživanje svemira, fizičari dr.sc. Andrej Dundović i dr.sc. Petar Pavlović svoj rad nastavili su u Križevcima, gdje u sklopu projekta Future Hub Križevci poučavaju djecu i mlade prirodoslovlju i računarstvu, uz brojna znanstveno- popularna predavanja, gostovanja znanstvenika iz Hrvatske i inozemstva itd.

Future Hub danas je ušao u četvrti mjesec djelovanja, a povratak dvojice mladih znanstvenika bio je sasvim dovoljan povod da Hrvatska radiotelevizija svrati u grad podno Kalnika te snimi priloge o njihovom povratku i samom projektu, a koji su emitirani u Regionalnom dnevniku i Županijskoj panorami. Prve od, uvjereni smo, brojnih priloga, možete pogledati u nastavku članka.

Projekt Future Hub Križevci u stopostotnom iznosu je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”, iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Trajat će dvije godine, ukupna vrijednost mu je 1.779.092,12 kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.