Pajdašice i pajdaši kupovali knjige o rodnom kraju

Večeras je u dvorani Studija dizajna u Frankopanskoj ulici u Zagrebu održan susret članova Križevačke pajdašije, uz prigodna kulturna događanja.

Svoje likovne radove iz ciklusa Spektar 500sa600 predstavila je križevačka slikarica i dizajnerica Tamara Pap, a zatim su predstavljene knjige "Križevci i Kalničko prigorje" Nikole Žulja i "105. rođendan školske zgrade: Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci" Višnje Gverić te Štefančeva panoramska karta Križevaca, sve nova tiskana izdanja koja su prisutni mogli i kupiti po sniženim cijenama.

Prvo ovogodišnje druženje ove zavičajne zajednice upriličio je Božidar Lapaine s Arhitektonskog fakulteta, također član i jedan od osnivača Pajdašije, a prisutnima su kratko izlagali predsjednik udruge Ivan Soviček i podpredsjednik Valentin Puževski.
Članovi Pajdašije od ove se godine, odlukom Upravnog odbora udruge, pozivaju platiti upisninu u iznosu 50 kuna, te članarinu koja mjesečno iznosi 10 kuna za osobe u radnom odnosu ili 5 kuna za djecu, studente i umirovljenike.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.