Križevački SDP za ‘campus’ i preuzimanje škola


Križevački SDP medijima je postrojio odluke u vezi aktualnih gradskih zbivanja, a obje se tiču oblasti školstva. Gradski odbor te stranke je, kaže predsjednik Ivan Knok, Gradskom vijeću dao inicijativu za donošenjem odluke o osnivanju studentskog ‘campusa’ na području bivše vojarne, koja je ovog tjedna konačno dodijeljena Križevcima. Predlaže se "formiranje studentskog campusa u zgradi tzv. Spavaonice, čije uređenje bi financirala država, a čime bi se Križevci uključili u mrežu campusa Hrvatske."

Druga odluka očito je potaknuta nedavnim medijskopolitičkim sporom oko nadležnosti nad školama – SDP-ovci se zalažu da Grad od Županije preuzme upravljanje dvjema gradskim osnovnim školama – OŠ Ljudevita Modeca i OŠ Vladimir Nazor – kako bi se, vjeruju, kroz "decentralizirana sredstva omogućilo kvalitetnije organiziranje i funkcioniranje tih škola.

Razlog takvom prijedlogu po njima je činjenica što i manji gradovi u zemlji upravljaju svojim osnovnim školama."

Inicijative se, smatraju, u propisanoj proceduri moraju pripremiti prema nadležnim tijelima, naročito zbog osiguranja sredstava za njihovu realizaciju.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.