U 2007. besplatni informatički tečajevi za nezaposlene naše županije

antestarcevichdpio.jpgKoprivničko-križevačka županija našla se među pet izabranih za provedbu projekta "Novi dan za novi posao" koji će, suradnjom Microsofta i Hrvatskog društva za promicanje informatičkog obrazovanja (HDPIO), tijekom 2007. godine dugotrajno nezaposlenim osobama ponuditi pohađanje besplatnih informatičkih tečajeva, radi stjecanja novih vještina i lakšeg uključivanja u tržište rada.

U kratkom razgovoru za križevački portal prof. Ante Starčević, dopredsjednik HDPIO-a koji će projekt voditi u sklopu Microsoftovog globalnog programa "Unlimited Potential" istaknuo je kako njegova operativna provedba tek slijedi, s čijim detaljima će svi zainteresirani biti pravovremeno upoznati, kao i sa činjenicom hoće li se i gdje u Križevcima takvi tečajevi održavati.

Kako je Microsoft Hrvatska objavio medijima, u tečajevima će 450-ak polaznika, u grupama 12-15 polaznika, steći osnovna znanja o digitalnim medijima i Internetu, Web dizajnu, uredskim programima za izradu teksta i prezentacija, tabličnim kalkulatorima te osnovama izrade baza podataka. Svaki tečaj trajat će ukupno 40 sati, a nastavni materijali na hrvatskom jeziku koristili bi i sličnim projektima informatičke izobrazbe u nevladinom sektoru.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.