Sutra dvije projekcije u MKC-u: ‘Dumbo’ za matineju, za večernjak ‘Zaselak’

PUBLIKA_Multimedijski_kulturni_centar_KrizevciGradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci poziva u subotu 9. kolovoza u Multimedijski kulturni centar na dvije filmske projekcije. U 10 sati je projekcija animiranog filma “Dumbo”, jednosatnog crtića iz 1941. u režiji Bena Sharpsteena, koji nije sinkroniziran na hrvatski jezik. U 20 sati je projekcija igranog filma “Zaselak”, dvosatnog trilera iz 2004. u režiji M. Nighta Shyamalana.
Ulaz je slobodan za članove knjižnice, uz obvezno predočenje članske iskaznice. Djeca predškolskog uzrasta mogu doći samo u pratnji odrasle osobe, koja također mora imati člansku iskaznicu.

O filmu “Dumbo”: „Svima omiljeni leteći slonić golemih ušiju i njegov vjerni prijatelj miš Timothy vraćaju se u novom, osvježenom izdanju. Nakon iznimnog uspjeha Snjeguljice i Pepeljuge u Disneyu su se početkom četrdesetih nakratko posvetili životinjama, točnije stanovnicima putujućeg cirkusa. Slonica Jumbo željno iščekuje specijalnu pošiljku koja nikako da dođe, da bi nekoliko dana kasnije kao kompenzaciju dobila slonića ogromnih ušiju. Mali Dumbo ubrzo je postao dio točke s klaunovima, ali i predmet ismijavanja što se nikako neće svidjeti njegovoj majci. Simpatični slonić u međuvremenu pronalazi pravog prijatelja u mišu Timothyju, koji mu pomaže u vraćanju samopouzdanja i nastupu na sceni, a uspijeva i poletjeti uz pomoć svog ‘nedostatka’.“

Iz recenzije filma “Zaselak”: „Sve koji su se zaželjeli dobre stare gotičke atmosfere, mračnih šuma i hičkokovske napetosti, pozivamo na ‘veselicu’ u Zaselak.
Čim vidite ime režisera, jasno vam je što vas čeka – napeta nadnaravna priča neočekivanog raspleta. Bilo je tako u ‘Šestom čulu’ (duhovi), u ‘Neslomljivima’ (superheroji) i ‘Znakovima’ (izvanzemaljci). Obratite pažnju na silaznu putanju oduševljenja. Moderni Hitchock, kako Shyamalanu vole tepati, ovoga nas puta vodi u ruralnu devetnaestostoljetnu Pennsylvaniju kako bi nam ispričao napetu priču o istini skrivenoj u tami.
Pođimo zajedno u izolirano selo, u zajednicu odvojenu od ostatka svijeta nepreglednim šumama. I te šume kriju tajnu. Među stablima skrivaju misteriozna čudovišna bića koja čekaju u tami. Vrebaju. Ili je to tek praznovjerje koje utjeruje strah u savršenu seosku idilu? Bilo kako bilo, seljani su postavili stroga pravila kako ne bi razljutili ‘One-o-kojima-se-ne-priča’: ‘Ne ulazi u šumu – tamo te čekaju.’, ‘Ne pokazuj crvenu boju – ona ih mami.’ I taj je dogovor poštivan godinama – seljani nisu zalazili u šumu, ‘šuma’ nije dolazila njima.
Sve dok svojeglavi Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) ne odluči zakoračiti izvan granica. Selo više nikada neće biti isto. Primirje završava! Osim strave izvana, izolirana zajednica će se morati suočiti i s vlastitim, unutarnjim morama koje nisu podložne nikakvim pravilima. Kroz napetu gotičku priču vode nas William Hurt kao umorni seoski starješina Edward Walker, Sigourney Weaver kao njegova supruga Alice Hunt, a upoznajemo i lokalni ljubavni trokut između nepokolebljivog Luciusa Hunta, slijepe Ivy Walker (Bryce Dallas Howard nakon što je ulogu odbila Kirsten Dunst) i retardiranog Noaha Percyja (Adrien Brody).“

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.