Pet projekcija za vikend u križevačkom kinu

Ovotjedne projekcije u Kinu Križevci u petak u 17 sati otvara film Barbie, redateljice Grete Gervig poznate po nagrađivanom filmu Lady Bird. Stereotipnu Barbie glumi popularna Margot Robbie, dok Kena, također onog stereotipnog, glumi Ryan Gosling. O filmu se govori već mjesecima, a po riječima predsjednika distribucije Warner Bros Picturesa, Jeffa Goldsteina, nevjerojatan odaziv dokazuje ono što su znali od početka, da to nije samo poseban film već i kino spektakl ljeta. Svoj pogled na popularnu lutku koja je zbog svojih nerealnih proporcija i utjecaja na djevojčice izazivala mnoge kontroverze, redateljica daje kroz priču u kojoj Barbie i Ken odlaze iz Barbielanda u stvarni svijet kako bi pronašli istinsku sreću.

U petak od 20 sati prikazuje se obiteljska komedija Dvorac straha. U ovoj misterioznoj avanturi liječnica i njezin devetogodišnji sin, koji žele započeti novi život, useljavaju u neobično pristupačnu vilu u New Orleansu. Ubrzo otkrivaju da je to mjesto puno više nego što su očekivali. Očajnički tražeći pomoć oni angažiraju šaroliku ekipu takozvanih duhovnih stručnjaka kako bi im pomogli osloboditi dom od nadnaravnih skvotera.

Najpoznatije kornjače na svijetu, ovoga će ljeta pod vodstvom učitelja Splintera ponovo uzeti pravdu u svoje ruke i upustiti se u borbu protiv najopasnijih kriminalaca! U subotu od 17 sati prikazuje se novi nastavak Nindža kornjače: Makljaža s mutantima. Nakon što su se godinama krili od ljudi, kreću osvojiti New York. Njihova nova prijateljica April O’Neil pomaže im u borbi s misterioznim zločinačkim udruženjem, ali ubrzo će imati pune ruke posla kada na njih puste vojsku mutanata.

U večernjem terminu u subotu u 20 sati na rasporedu je akcijski Blue Beetle, moderna priča koja daje svjež, zabavan pogled na žanr superheroja u kombinaciji odličnog humora, akcije i emocija koji se ne smiju propustiti. Ova epska avantura istražuje kako Jaime Reyes, običan mladić koji je tek diplomirao na fakultetu, nevoljko odgovara na poziv tajanstvene i moćne relikvije koja zauvijek mijenja njegovu sudbinu. On uz pomoć svoje obitelji i izvanrednog tehnološki naprednog super odijela… otkriva da može spasiti svijet.

Za nedjelju u 20 sati najavljen je film Oppenheimer, o američkom fizičaru J. Robertu Oppenheimeru koji je prozvan „ocem atomske bombe“, a karte su već rasprodane. Oppenheimer je bio glavni čovjek Operacije Manhattan, akcije američkih vlasti da stvore nuklearnu bombu i time dobiju prevlast u II. svjetskom ratu, a film pokazuje taj proces od entuzijazma do veselja zbog uspjeha i zabrinutosti zbog rezultata. Glavnu ulogu u filmu ima Cillian Murphy. Oppenheimer je čak šesta suradnja irskoga glumca i Christophera Nolana. Uz to što je glumio negativca u sva tri filma iz Nolanove Batman trilogije, Cillian Murphy imao je značajne uloge i u njegovim spektaklima Dunkirk i Početak. Plodonosna suradnja je i ovdje nastavljena, a iz prvih kadrova čini se da je Murphy bio odličan izbor za uogu fizičara Oppenheimera. Uz Murphyja, u filmu glume i Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett i Kenneth Branagh.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno