Uspješno završena akcija sadnje u Cvjetnoj ulici te ulicama Ivana Gundulića i Krunoslava Heruca

Akcija sadnje stabala u suradnji s građanima koju je prvi put prošle godine pokrenuo Grad Križevci, ove godine uspješno je nastavljena. Zahvaljujući suradnji Grada Križevaca koji je osigurao sadnice te pridruživanju građanske inicijative „Dani kolektivne sadnje drveća“ pod geslom „Zasadi drvo, ne budi panj“ u Križevcima su 25. i 26.10. posađena nova stabla na više lokacija. Prošle godine posađeno je 15 novih stabala, a ove godine se taj broj povećao na 51.

Sadile su brojne udruge, odgojno-obrazovne institucije te građani. Zahvaljujući velikom interesu građana, sadnja se proširila i na Ulicu Krunoslava Heruca. Komunalno poduzeće Križevci osiguralo je alat za sve koji ga nisu imali te su u suradnji sa stručnim osobama usmjeravali građane gdje i na koji način saditi.

Prilikom sadnje podršku građanima pružili su i gradonačelnik Mario Rajn te zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško. Gradonačelnik je istaknuo kako mu je drago zbog velikog odaziva građana te se nada kako će se i ubuduće pridružiti ovakvim i sličnim akcijama. Zamjenik Danijel Šaško je objasnio kako se prilikom biranja sadnica vodilo računa o tome da sadnice budu dugovječne i da ne budu alergeni. Tako će od sada navedene ulice krasiti nova stabla jasena, javora, platane i gloga. Također, jedno stablo posađeno je i na dječjem igralištu na Crnom putu.

Inicijativa je za sve sudionike sadnje u Razvojnom i tehnološkom parku Križevci osigurala ručak za oba dana sadnje. Grad Križevci zahvaljuje se svim građanima na odazivu, druženju i veselom raspoloženju koje je obilježilo ovu hvalevrijednu akciju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.