10.000 kuna za ormar, krevet i peć prijateljima

JutarnjiList.gifKRIŽEVCI – Sedmi B OŠ Sveti Petar Orehovec još od petog razreda stalno organizira nekakve dobrotvorne akcije, no zahvaljujući natječaju Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva uskoro će organizirati svoju najveću akciju. – Odlučili smo osigurati bolje životne uvjete Ivanu, Matiji i Željki, djeci iz naše škole koji žive u vrlo trošnoj kući uglavnom bez stakla na prozorima i s grijanjem samo u kuhinji i zato smo se javili na natječaj Nacionalne zaklade pod nazivom “Što možemo učniti za svoju zajednicu – naš otisak srca”


Rad u kojem sam opisala našu želju da u jednoj od neiskorištenih prostorija kuće u kojoj žive naši prijatelji uredimo sobu samo za njih osvojio je organizatore i naša je škola jedna od samo 10 u Hrvatskoj kojima će u ponedjeljak u zagrebačkom muzeju Mimara na 3. nacionalnoj konferenciji o volonterstvu biti uručeno 10.000 kuna da ostvare svoje namjere opisane u sastavku – rekla nam je Barbara Vugrinec, autorica sastavka.

 

Dometnula je kako od nagrade namjeravaju kupiti ormar, peć, krevete i radni stol za svoje prijatelje. Školskog domara nagovorili su da ožbuka prostoriju, dok bi mu oni pomogli u krečenju.

– Razmišljamo i o računalu, jer će najstarije dijete Ivan već sljedeće godine ići u peti razred, no za to ćemo se pobrinuti sami još jednom akcijom za Uskrs – rekla nam je Barbara, dodavši da su u petom razredu na prijedlog učenice Mie Mlinarić i Melite Višak organizirali dobrotvornu akciju za pomoć u obnovi školskog igrališta.

– Složan smo razred pa smo u šestom razredu odlučili izrađivati božićne ukrase, a zarađeni novac od prodaje ukrasa pred mjesnom crkvom Sv. Petra i Pavla dali smo štićenicima Doma Svetog Marka Križevčanina. Lani smo prijateljici kojoj je umro tata kupili školsku torbu i pribor, a novom akcijom prodaje uskrsnih ukrasa obojili smo zidove i stolariju svoje učionice i kupili zastore.

Naša razrednica gospođa Branka Filipović u svim našim akcijama daje nam veliku podršku, a nama je drago čuti da smo joj najbolji razred – kaže učenica Marija Ciganović. Inače, na natječaju Nacionalne zaklade najbolje su prošle škole iz Koprivničko-križevačke županije. Naime, od ukupno 10 nagrađenih škola čak su četiri iz te županije. Uz male Orehovčane još su nagrađeni OŠ Sidonije Rubido Erdödy, Gornja Rijeka, OŠ Fran Kancelak Drnje, PŠ Josipa Generalića Hlebine i OŠ Prof. Blaža Mađara iz Novigrada Podravskog.1

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.