Radnici na benzinskima krali podatke s kartica

Dvojica zaposlenika na benzinskim postajama u Sesvetama i na križevačkom području uhićeni su zbog sumnje da su krali odnosno presnimavali podatke s bankovnih kartica kupaca.

U akciji zagrebačke i koprivničko-križevačke policije uhvaćena su i četvorica muškaraca pod sumnjom da su zaposlenicima benzinskih postaja nabavili poseban uređaj tzv. skimmer za snimanje podataka s bankovnih kartica.

U policiji kažu da je 25-godišnji zaposlenik benzinske postaje na križevačkom području lani presnimio podatke s magnetnog zapisa s devet kartica, a za svako presnimavanje dobio je po 50 eura. Njegova kolegu i vršnjaka s benzinske postaje u Sesvetama tereti se da je lani na isti način krao podatke s bankovnih kartica za istu skupinu varalica.
 
Policija nije objavila što su osumnjičenici učinili s ukradenim podacima kupaca, koji nisu mogli ni slutiti što se radi s njihovim karticama.

Protiv osumnjičenika policija je podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu zbog kažnjiva djela računalnog krivotvorenja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.