Primaju se prijedlozi za gradska priznanja

Grb.jpgJoš deset dana, do prvoga travnja Odbor za dodjelu javnih priznanja križevačkog Gradskog vijeća prima inicijative za dodjelu javnih priznanja.

Inicijative podnose pravne i fizičke osobe, građani ili udruženja koji mogu birati između tri vrste priznanja različite važnosti, stoji u pozivu Odbora. Najprestižnije gradsko priznanje jest počasni građanin Grada Križevaca,
kojim mogu postati posebno zaslužne osobe koje su svojim radom dale
doprinos gospodarskom, kulturno-povijesnom ili društvenom probitku
grada.

Prošle 2005. godine ta titula za promicanje ugleda i položaja Križevaca nije dodijeljena, posljednja nositeljica je povjesničarka Lelja Dobronić s kraja devedesetih godina prošlog stoljeća. Ovo priznanje nose i osobe koje su životom i radom povezane s Križevcima i posebno su zaslužne za grad i državu.
Nagradeni_2005..JPG
Plaketa Grada Križevaca ide u ruke pojedincima ili udruženjima za osobite zasluge u promicanju znanosti, gospodarstva, kulture, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i drugih područja društvenog života grada. Prošle godine ovh plaketa za trajnu i općepriznatu djelatnost koja doprinosi gradu dodijeljeno je pet – dvama pojedincima i trima udruženjima.

Treće priznanje jest Pismeno priznanje koje se, kao i plaketa, dodjeljuje građanima Križevaca i drugim osobama, udrugama ili lokalnim zajednicama, trgovačkim društvima, ustanovama ili vjerskim zajednicama za uspjehe u radu na razvoju grada ili njegovih djelatnosti. Iz 2005. dva su nositelja.

Sva priznanja bit će uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, zakazanoj za 24. travnja, na sam Dan grada.

Prijedlozi za priznanja moraju biti temeljito obrazloženi, a predaju se na tiskanicama koje predlagači mogu podići u gradskoj upravi.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.