Potpisani ugovori sa studentima

KRIŽEVCI – Svoj potpis na ugovor o načinu i uvjetima ostvarivanja prava studenata na povrat studentskog kredita stavilo je novih 24-ero križevačkih studenata. Naime, svi uspješni studenti s prebivalištem na području Grada Križevaca, koji redovito i u propisanim rokovima izvršavaju svoje studentske obveze, a i nakon završetka studija nastave prebivati na području Grada, daje se mogućnost da studentski kredit pretvore u stipendiju, rekao nam je gradonačelnik Križevaca Branko Hrg.
– Mi nemamo nikakvih rang lista niti natječaja, gdje bi neki otpadali. U principu svima je to omogućeno; svakom studentu s područja Grada Križevaca je omogućeno da pod istim uvjetima ostvari neka svoja prava i beneficije, kazao je Hrg.

 

Studentski krediti su u protuvrijednosti sto eura mjesečno, pa je konačna svota za mlade ljude dobar početni kapital.
– Znači, ako studij traje pet godina, negdje oko 1200 eura je godišnje koliko student koristi, mjesečno po 100 eura i to je znači oko 6000 eura grad daje svakom svom mladom čovjeku koji je završio obrazovanje i ostao živjeti na području Grada Križevaca, rekao je Hrg.

U prošloj je godini isplaćeno oko 15-ak ovakvih kredita, a gradonačelnik Hrg je na javnom potpisivanju ugovora pozvao sve koji studiraju da koriste ovu mogućnost te da olakšaju sebi i svojim roditeljima brige oko troškova studiranja. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.