U informatici gotovo sva prva mjesta Križevčanima

Jučer su križevačka Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga i srednja obrtnička škola "Ivan Seljanec" bile domaćini županijskog natjecanja iz informatike i smotre softverskih radova. U tri kategorije po dvije podskupine natjecalo se deset osnovnoškolaca i gotovo isto toliko srednjoškolaca.

U programskom jeziku Logo kod 5. i 6. razreda prvo mjesto osvojio je Jerko Anđelić iz OŠ "Vladimir Nazor", dok je Anđelina Galešić iz Koprivnice bila druga. U istoj kategoriji kod 7. i 8. razreda prva tri mjesta osvojili su redom Nazorovci Mihael Nemčić, Nikola Mišain i Juraj Selanec. Sudjelovao je i Janko Deković iz informatičkog kluba "Križevci". U programskim jezicima Basic ili Pascal kod 7. i 8. razreda prva dva mjesta osvojili su Goran Antolić iz Drnja i Ivan Hontić iz Molvi, dok Tomislav Crnković i David Horvat iz Koprivnice dijele treće mjesto.

Srednjoškolci, čiji su zadaci ove godine bili izrazite složenosti, natjecali su se u programskim jezicima Pascal ili C. Kod mlađih srednjoškolaca prva trojica su Petar Pofuk iz IK "Križevci", Marko Turk iz Koprivnice te Luka Anđelić, također iz IK "Križevci". Od starijih srednjoškolaca prvi je Andrej Dundović, a drugi Ivan Radiček, obojica iz IK "Križevci".

Mentor križevačkim osnovnoškolcima je prof. Ante Starčević, dok je srednjoškolce pripremao Marko Dimjašević,
student 2. godine FER-a u Zagrebu. Hoće li se tko od natjecatelja
plasirati na državno natjecanje iz informatike, uskoro će se moći
saznati na stranicama Hrvatskog saveza informatičara.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.