‘Križevačko tamno’ među tri najbolja piva Medulin Craft Beer Festivala

12000142_1043639162323339_329477684_n_medulin_craft_beer_festival_krizevacko_pivo_glas_istreProšli je vikend u Medulinu održan regionalni festival obrtničkog piva Craft Beer Festival, koji je okupio dvadeset različitih majstora pivara iz šest zemalja koji su predstavili pedesetak craft piva u šesnaest različitih pivskih stilova te dvjestotinjak različitih piva u bocama. Zahvaljujući glasovima oduševljenih posjetitelja, među tri najbolja festivalska piva našlo se i Križevačko tamno, odmah iza Portera Zmajske pivovare i Fakina Pivovare i pivnice Medvedgrad, a treće mjesto su podijelili s Patriotom Reketye iz Mađarske.
– Na jednom od najvećih craft beer festivala na ovim prostorima točili smo svoja dva piva – Križevačko domaće svijetlo i tamno, a posjetitelji su prepoznali kvalitetu naših proizvoda i to nam daje poticaj za daljnji rad, istaknuo je Renato Hadrović iz Pivovare Križevačko.

dmemedovic3139058_medulin_craft_beer_festival_krizevacko_pivo_glas_istreKako ističu sami organizatori, craft ili obrtnička piva su piva koja rade obrtnici pivari, a osnovni uvjet da bi pivo bilo craft je taj da pivar mora biti vlasnik barem 80% pivare, a da velike kompanije ne smiju biti suvlasnik pivovare. Istaknut je i edukacijski karakter festivala, gdje su održane radionice majstora pivara Šuvaka i Dunčeva o proizvodnji piva i malim tajnama velikih majstora piva, kao i “home brewinga”, kućnog kuhanja piva te vođena degustacija najpoznatijih svjetskih piva uz pratnju certificiranog pivskog sommeliera Pelta.

dmemedovic3139055_medulin_craft_beer_festival_krizevacko_pivo_glas_istreNa najvećem festivalu malih ili obrtničkih piva u ovom dijelu Europe svoje su tekuće delicije nudili San Servolo, Zmajska pivovara, Nova runda, Hold’em Brewery, Varionica, Pivo Bošnjak, Visibaba Pivo, Pivovara i pivnica Medvedgrad, Križevačko Pivo, ABA 5th Element, Air Craft Brewery, Pivovarna Mali Grad, Varissh, Maister Brewery, Brew Revolt Brewery, Reketye Sörfőzde – Brewery iz Mađarske, austrijski Austria Bevog Brewery i Kabinet Brewery iz Srbije.
– Sljedeći festivali su u Zadru, Sisku i Zagrebu te ćemo na nekima od njih prisustvovati i promovirati Križevce i križevački kraj, zaključio je Hadrović, najavivši uskoro i neke nove vrste piva iz njihove “kuhaone”.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. tratinčica piše:

    Bravo dečki, samo tako nastavite! Konačno da imamo nešto dobro što promovira ove naše lijepe Križevce i time se moramo ponositi!
    I nemojte se obazirati na “PAMETNE” komentare!

Komentari su zatvoreni.