Traže kalničke tartufe, a ni prijatelja vrganja nije teško naći – u ponedjeljak gljive na CSF-u

Na 7. Culture Shock Festivalu u Križevcima organizatori su se, težeći okusima novih šokova, pozabavili i – gljivama! A s prvim danom proljeća u ponedjeljak 21. ožujka stiže ih dvostruka porcija, na tribini i izložbi!

Vodeći hrvatski gljivar Romano Božac u Klubu kulture od 19.30 sati prezentira svoja iskustva i dosege u gljivarstvu, kao međunarodno priznati agronom, znanstvenik i neprikosnoveni autoritet za ove saprofite. Božac je autor 17 knjiga, 70 znanstvenih i više stotina stručnih radova, dobitnik je Zlatne kune HGK za životno djelo te Ordena Danice hrvatske za znanost. Strast za gljivama rodila se iz inata, kad su mu 1969. rekli da ne može naći vrganj…

Taj ih je dan na Kalniku našao mnogo. I tako je počelo, a u ponedjeljak se i nastavlja, na tribini U potrazi za kalničkim tartufima.

 

Iste večeri ništa manju pasioniranost spram šumskoga mesa demonstrirat će Križevčanin Dubravko Vrcelj-Merry, koji će u Klubu izložiti fotografije – vrganja, Vrcelj, inače zvučno ime križevačke rockersko-klupske ponude, ljubitelj je prirode i amaterski gljivar, pa je i izložba naslovljena kao  Prijatelja (ni)je teško naći – umjetnica Priroda stvara neobične oblike vrganja. Konzumacija je ove festivalske gljivarske večeri zaista potpuno besplatna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.