Uspješna 35. sezona Tamburaškog orkestra Glazbene škole

U godini kad se u Križevcima obilježava 200. obljetnica otvaranja prvog glazbenog zavoda Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige slavi 35 godina postojanja, tijekom kojih su se nizala mnoga državna i međunarodna priznanja i nagrade, a i ova slavljenička sezona bila je i više nego uspješna. Samo od aktivnosti posljednjih dana, orkestar je nastupio na seminaru za voditelje tamburaških orkestara koji se u subotu i nedjelju održao u Križevcima te na koncertu nagrađenih učenika u povodu Dana škole u ponedjeljak.
– Moram priznati da smo odradili dobar posao, s ponosom ističe dirigent orkestra Igor Kudeljnjak, najavljujući slavljenički koncert koji će orkestar održati u studenom.

Početkom školske godine dio orkestra je gostovao u Republici Makedoniji na poziv pročelnika gradskog odjela za društvene djelatnosti Mladena Tenodija. U prijateljskom gradu Kočanima nastupili su na tradicionalnoj manifestaciji „Dani kočanske riže“ i bili gosti Folklornog ansambla “Ljupčo Santov“, Orizari.
U prosincu je održano Državno natjecanje komornih sastava u Opatiji gdje je Komorni sastav tambura (12 članova orkestra) osvojio 1. nagradu što je bilo veliko priznanje za uloženi trud i rad, pogotovo zato što je u orkestar ušlo mnogo novih članova. Na natjecanju je nastupio i Mlađi komorni sastav i, pod vodstvom Mihaela Konfica, osvojio 2. nagradu.

Nakon uspjeha na natjecanjima uslijedila je turneja u Francusku. Komorni sastav je nastupio na Danima gitare na Conservatoire du Grand Avignon. Nastupili su i gitaristi glazbene škole, Luka Lovreković i kvintet gitara u sastavu Dora Rebić, Jakov Cetl, Marija Selak, Luka Knapić i Karlo Orejaš.
– Za tu prekrasnu turneju možemo zahvaliti profesorici Ines Martinez, rodom Križevčanki, koja tamo radi, i koja nas je pozvala i sve organizirala, zahvaljuje profesor Kudeljnjak.

Uslijedilo je i Državno natjecanje orkestara u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, Agencije za obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, koje se u ožujku održalo u Primoštenu. Orkestar se predstavio s dvije kompozicije i osvojio 1. nagradu uz pohvale stručnog žirija za pomlađeni orkestar.
Tamburaški orkestar Glazbene škole vrlo je uspješno odradio i zadnju zacrtanu etapu za ovu školsku godinu. Na 36. Međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe održanom prošlog vikenda u Osijeku, ponovno se okitio Zlatnom plaketom Tambura Paje Kolarića s osvojenih 98 bodova.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.