Križevački vijećnik Željko Picig neumorno traži račune za vina dodijeljena križevačkim roditeljama

img_3104_gradsko_vijece_uprava_krizevci_sjednica_2016-10AFERA BENKICA Nezavisni vijećnik Željko Picig i dalje pokušava doći do kopija računa za vina kupljena u periodu od 2008. do 2015. godine koja su podijeljena križevačkim rodiljama kao dodatni poklon uz novčane darove.

Vijećnik Picig uporno ponavlja svoje upite na svakoj sjednici križevačkog gradskog vijeća i tako vješto temu drži aktualnom.

– Nakon dvije godine još uvijek primam odgovore vezane uz postavljena pitanja o rodiljnim naknadama, evo čak me i pročelnik Masnec pozvao na uvid u dokumentaciju, bilježim se za dolazak. Interesiraju me kopije računa za kupljena vina od 2008. do 2015. godine te budući da je u jednom danu gospodin Vuk podigao 75 tisuća kuna, interesira me u kojem razdoblju je to podijelio rodiljama? Ako se i to može skenirati ili osobno pogledati. Budući da je prijašnjih godina bilo moguće podići 75 tisuća kuna, postoji li kakva odluka o blagajničkom maksimumu ili se mogu stotine tisuća kuna dizati po želji? – izredao je svoja pitanja Željko Picig.

Dodao je još kako ga zanima postoje li naknade za članove Nadzornog odbora u Komunalnom poduzeću i koji su to iznosi ukoliko naknade postoje.

Križevački gradonačelnik Branko Hrg odgovorio mu je  kako ne zna dobivaju li kakvu naknadu članovi Nadzornog odbora u Komunalnom poduzeću, ali da će pitati i dostaviti odgovor. Pitanje o računima za kupljena vina križevački gradonačelnik nije komentirao.

Picig nije bio zadovoljan odgovorom pa je još jednom zapitao što je s blagajničkim maksimumom u gradskoj upravi.

– Blagajnički maksimum postoji i iznosi 5000 kuna, ali to je za tebe malo špansko selo – iz vijećničkih klupa odgovorio je Hrg na Picigova dobacivanja da je zamjenik Vuk podizao puno veće iznose.

Podsjećamo kako je afera benkica rezultat križevačke oporbe koja je 2014. godine krenula u napad na gradonačelnika Hrga zbog toga što je križevačka vlast davala rodiljama novac na ruke, a novce je podizao i raznosio po kućama zamjenik gradonačelnika Ivan Vuk. S druge strane Hrg je pravdao takav način podjele zbog mnogih blokiranih građana i minusa na računima.

Nakon početka te afere i pritiska oporbe, grad Križevci prestali su s praksom raznošenja novca po kućama te uveli plaćanje roditeljima preko računa, a cijela afera završila je prijavom križevačkog šefa SDP-a Ivana Majdaka koji je nadležnim institucijama prijavio gradonačelnika Hrga, zamjenika Vuka i pročelnika za financije Masneca za moguću pronevjeru proračunskog novca. Oni su mu uzvratili privatnom tužbom, a Picig i dalje neumorno koristi sjednice Gradskog vijeća za potenciranje afere.(ePodravina.hr)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.