Maestru Komazinu dvostruke ovacije na ‘Poohfestu’

Na prvom dijelu, tzv. poluvremenu festivala “Poohfest” održanom u subotu 17. travnja 2010. u Hrvatskom domu u Križevcima gradski je puhački orkestar ugostio Puhački orkestar glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba. U cjelovečernjem koncertnom programu orkestri su izvodili popularne i skladbe suvremenih autora, oba pod ravnanjem maestra Marija Komazina koji, osim što vodi križevačke puhače, ravna i orkestrom ove prestižne zagrebačke glazbene škole.

 

Srednjoškolski orkestar gostiju iz bogatog je repertoara Križevčane počastio sa šest djela kojima je pokazao visoku razinu glazbene zrelosti te kvalitete i atraktivnosti u izvedbama, što je publika opetovano glasno odobravala. Uz skladbe The Beggar Student March, Black River Overture i West Side Story, posebno su oduševile Bugler’s Holiday sa sjajnim mladim solistima Tomislavom Poljančićem, Markom Halužanom i Andrijom Borkovićem te Trombone Dreams s izvrsnim solistom Denisom Martinušom. “Vatreni” su također vatreno izveli tri stavka skladbe Os Passaros Do Brazil.

Križevački orkestar publici se uvodno predstavio skladbama Radio Terme Laško hrvatskog skladatelja Ive Tijardovića, Libertango Astora Piazzolle te četvrtim stavkom Farandolle iz Bizetove L’Arlessienne Suite No. 2, a koncert je otvorio popularnom Abba Gold, kako bi publiku uveo u slavljeničko raspoloženje obilježavanja Dana Grada. Čitav program je vodila radio-voditeljica i kulturna aktivistica Sonja Mrnjavčić.

Za visokokvalitetan rad zagrebački je orkestar 2005. osvajao prve nagrade na regionalnim te 2007. i 2009. na državnim natjecanjima u kategoriji ansambala, a pozivan je koncertirati u Hrvatski glazbeni zavod, dvoranu “Vatroslav Lisinski” i na mnoga gostovanja diljem Hrvatske. Maestro Komazin orkestar vodi praktički od osnutka 2003. godine, gdje preko stotinu učenika timski svira na svim postojećim puhačkim instrumentima. Vrijedi spomenuti da je stručno iskustvo maestro Komazin sticao upravo u križevačkom orkestru od 1998. godine, no također i na seminarima Miroslava Homena, Mladena Tarbuka, Tomislava Fačinija, Mire Saje i Jana Cobera.

Iako križevački puhači koncertima redovito pune Veliku dvoranu Hrvatskog doma, večernji termin proljetne subote uspio je okupiti publiku koja je ispunila tek dvije trećine dvorane, no izostanak svih čelnih ljudi gradske vlasti s priredbe kojom se obilježava Dan Grada zasigurno se ne može opravdati meteorologijom. Ostaje nadati se da su najviši gradski službenici možda zauzeti pripremom primopredaje gradskog prostora za rad ovog orkestra, koji je unatoč vrhunskim rezultatima i kontinuiranoj promidžbi Križevaca u zemlji i inozemstvu još uvijek “beskućnik”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.