Ubojica iz Križevaca vraćen u bjelovarski zatvor

SKANDAL Izlazak osumnjičenoga za ubojstvo susjeda digao Križevčane na noge

KRIŽEVCI – Jedan od malodobnih sinova ubijenoga Tome Petranovića u četvrtak je navečer u susjedstvu vidio osumnjičenoga Tomu Novkovića, što je kod njega izazvalo novi šok, pa se majka Lidija s oba sina privremeno preselila svekrvi na drugi kraj Križevaca, doznaje se iz krugova bliskih obitelji.

Djeca su i inače pod stanjem posttraumatskog stresa, pa je majci savjetovano da se obrati za psihijatrijsku pomoć Dječoj bolnici u Klaićevoj ulici u Zagrebu. U petak navečer glasnogovornik Županijskoga suda u Koprivnici Dragutin Srečec izvijestio nas je da je s nalogom o ponovnom, ovaj put jednomjesečnom pritvoru osumnjičenome Tomi Novkoviću određeno i psihijatrijsko vještačenje te medicinsko vještačenje zbog navodnih ozljeda koje je zadobio prilikom okršaja s Tomom Petranovićen, nakon kojega je Novković prošle nedjelje svađu okončao hicima iz pištolja usmrtivši Petranovića.


U križevačkoj ulici Koprivnički odvojak su, osim zbog vrućine, rolete na prozorima bile spuštene zacijelo i zbog puštanja iz pritvora njihova susjeda Tome Novkovića (67), osumnjičenoga da je 22. lipnja hladnokrvno iz pištolja ubio Tomu Petranovića (44).

Opet pritvor?
Načelnik križevačke PP Abel Car potvrdio nam je da su ga zvali uznemireni građani, pa je policija pojačala mjere zaštite u Koprivničkom odvojku i pred kućom u kojoj je privremeno obitelj ubijenoga Petranovića.

Županijska državna odvjetnica Irma Bagarić potom je zbog pritiska javnosti izdala nalog o ponovnom pritvaranju Novkovića. Njezino obrazloženje da nema opravdanih razloga za daljnje zadržavanje Tome Novkovića jer je riječ o čovjeku za kojega je procijenjeno da nije u stanju ponoviti zločin zaprepastilo je Križevčane.

Jedan od rijetkih stanovnika koji je jučer, prije ponovnog pritvaranja osumnjičenog za ubojstvo, bio voljan razgovarati s novinarima umirovljenik je Drago Zagorec. On i njegova žena bili su očevici ubojstva koje se dogodilo u njihovu dvorištu, a kojem je prethodila svađa jer je Petranović opomenuo Novkovića da je mogao počistiti slamu s ceste nakon žetve ječma. Nakon teških riječi pale su i pljuske, a zatim je Petranović svratio Zagorcima u dvorište na piće, a Novković je otišao kući.

Iselila se iz kuće
– Najednom se Novković pojavio na ulazu i počeo pucati. Zatim se mirno s pištoljem u ruci vratio kući – prisjeća se Zagorec.
Još jedna stanarka ulice, koja ne želi da joj se spominje ime, kaže da su Novkovića svi znali kao mirnog čovjeka i da joj je još teško vjerovati što se dogodilo.

Najteže je vijest o Novkovićevu puštanju primila obitelj pokojnoga Petranovića. Njegovu udovicu Lidiju pogađa i to što je nitko nije službeno obavijestio da će Novković biti pušten iz pritvora.
Ona se s djecom, devetogodišnjim Karlom i trinaestogodišnjim Leom, koji teško proživljavaju gubitak oca, privremeno iselila iz obiteljske kuće kako ne bi morala prolaziti pokraj ubojičine kuće.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.